Daruvarčani u subotu slave Dan planeta Zemlje na Sajmu cvijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz bogati program, Dan planeta Zemlje Daruvarčani će obilježiti na 16. sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i domaćih proizvoda. Ove subote od 9 pa sve do 15 sati Julijev će park biti ispunjen događanjima, a nadaju se u Turističkoj zajednici Daruvar-Papuk, i gostima.

– Stvarno se potrudimo sa svim udrugama i ustanovama koje sudjeluju u organizaciji sajma, da bude za svakoga ponešto – kaže Ivana Plažanin Vuković, direktorica turističke zajednice, koja ističe da su pronašli nešto i za najmlađe, ali i najstarije.

Dosta su aktivnosti ovoga puta orijentirali ka očuvanju okoliša, pa tako i jedno predavanje o pčelama.

– Imamo akciju “Čuvajmo pčele” koju organizira Pčelarska udruga Bagrem Daruvar. Znamo da su pčele iznimno bitne, a oni će kroz kratku akciju pokazati zašto su one bitne. Dijelit će se i sjeme medonosnog bilja koje će Daruvarčani moći doma posaditi – pojašnjava.

Od 11 sati održat će se Akcija za ljepši Daruvar, a u isto vrijeme održat će se i edukacija za odrasle pod nazivom “Kompostiranje”. Ove godine održavanje cvjetnog sajma u Daruvaru poklapa se s održavanjem 10 Dana astronomije.

– Jedna od aktivnosti će biti i promatranje dnevnog neba, odnosno Sunca, a održat će se i mala edukacija za djecu o Suncu, pa će to biti prilika da se svi okupimo u Julijevom parku – pojašnjava.

Dolazi velik broj cvjećara sa sadnicama po prigodnim cijenama, a bit će i velik broj proizvođača s domaćim proizvodima. Održat će se radionica vezana za životinja, Gozba za osjetila – čajna ceremonija i zvučna kupka, kao i akustična svirka u sklopu sajma. Održat će se akcija prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika za Zagreb, kojeg organizira Liga protiv raka Daruvar. Svi su pozvani priključiti se akcijama, uključiti u radionice i pronaći nešto za sebe na ovom zanimljivom sajmu, zaključuje Plažanin Vuković.

FOTO: FACEBOOK TZ GRAD DARUVAR


PODIJELI S PRIJATELJIMA!