Najviše županijskog novca daruvarskim turističkim manifestacijama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu župan Marko Marušić u društvu predsjednika Turističke zajednice BBŽ-a Marcela Medaka potpisao ugovore za manifestacije na području županije. 

Naime, Županija i Turistička zajednica BBŽ su za ovu godinu osigurale 45 tisuća eura što je više nego prošle godine. 

-Danas smo potpisali ugovore s prijaviteljima koji su zadovoljili kriterije i prošli na Javnom pozivu za dodjelu našim regionalnim i lokalnim događajima u 2023. godini. Veseli me da je odaziv bio bolji nego prošle godine i da su odobrene 34 potpore. Recimo prošle godine odobreno ih je 26. S Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije osigurali smo 45 tisuća eura – kazao je župan Marušić i nastavio. 

-Prošle godine je bilo osigurano 40 tisuća eura tako da smo ove godine povećali iznos. Mi ćemo poduprijeti manifestacije u 13 općina i gradova na području naše županije. Pojedinačno najviše bodova, a samim time i najveću potporu ostvario je Vinodar, festival vina u Daruvaru. Zatim Rockabilly festival u Daruvaru. Na području Bjelovara to su Terezijana i BOK fest koji uskoro počinje, u Čazmi Ljeto na biobazenu i tako dalje – poručio je župan Marušić koji je dodao da se radi o raznim vrstama manifestacija. 

Načelnik općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić pohvalio je kvalitetnu suradnju Općine, Županije i Turističke zajednice BBŽ. 

-Drago mi je da manifestacije podupiru Županija i Turistička zajednica. To nama svima puno pomaže. Mi u Grđevcu imamo manifestaciju Lovrakovi dani kulture koja se održava 36 godina za redom i ova pomoć će svakako dobro doći i našoj manifestaciji – kazao je, između ostalog, načelnik Pavlečić.

Direktor Turističke zajednice BBŽ-a Marcel Medak također je istaknuo da je ove godine bio puno veći interes na Javnom pozivu nego prošle godine. 

-Manifestacije su jedan od ključnih motiva dolazaka turista na područje naše županije tako da bi ove aktivnosti trebale rezultirati povećanim interesom za naša područja. Zahvaljujem se svima koji su se javili i koji su prepoznali ovu mjeru – kazao je direktor Turističke zajednice Marcel Medak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!