[FOTO] Netko je kraj groblja u Velikom Trojstvu opet ostavio gomilu smeća!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Neugodan prizor zatekao je ovih dana posjetitelje groblja u Velikom Trojstvu. Uz kontejner namijenjen prvenstveno otpadu s groblja, netko je ostavio gomilu smeća koje je bez imalo sumnje nastalo na nekom drugom mjestu – od stare hrane, preko trulih tepiha i šindre za krov, do dijelova službene policijske uniforme! Ružan prizor objavljen je u Facebook grupi „Veliko Trojstvo kakvo želimo“, a kako doznajemo ta vijest još nije stigla do tamošnje Općine. Ondje su obećali slučaj istražiti, no kažu kako nije prvi put da netko ostavlja svoje smeće baš na tome mjestu.

-Nismo do sada nikoga kažnjavali, no u nekoliko navrata smo doznali tko je ostavio smeće pa su te osobe same počistile za sobom. Istina, kontejneri uz groblje su namijenjeni prvenstveno za otpad s groblja, no bolje je da ljudi i u njih odlože smeće  nego da ga bace u šumu ili drugdje u prirodi – kaže općinski pročelnik Dražen Juranić.

Dodaje kako bi svi građani trebali poraditi na ekološkoj osviještenosti, s obzirom da nikad prije nije bilo lakše i jednostavnije zbrinuti otpad. Naime, svi građani imaju odgovarajuće spremnike za otpad, a i reciklažno dvorište u Bjelovaru stoji im na raspolaganju potpuno besplatno.

Foto: Željko Smrček, FB grupa “Veliko Trojstvo kakvo želimo”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!