Pakračani će se dana ponosa sjetiti i uz koncert orkestra američke vojske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – 28. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak i Dan branitelja Grada Pakraca će u Pakracu biti obilježena dostojanstveno, ali s bogatim programom koji počinje već 29. travnja.

-Sada u subotu u 10 sati će biti svečano otvorenje Spomen logora Bučje, Bučje je prvi osnovani srbočetnički logor na području Republike Hrvatske kroz koji je prošlo više od 300 ljudi – kaže pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

U nedjelju će biti održani tradicionalni Susret prijatelja na Omanovcu, natjecanje u kuhanju čobanca, kuglački turnir branitelja i članova njihovih obitelji, ali i završnica kuglačkog kupa Bljesak na kojem je sudjelovalo više od sto natjecatelja iz cijele zemlje. U nedjelju navečer sve čeka jedinstvena glazbena prilika.

-Jedna glazbena poslastica je na kraju toga dana, dakle 30.04. na našem Trgu bana Jelačića, a u slučaju kiše sve selimo u sportsku dvoranu, u 20 sati započinje koncert Klape Hrvatske ratne mornarice sveti Juraj, Jazz orkestra hrvatske i Jazz orkestra američke vojske. To je stvarno koncert koji vrijedi i vidjeti i čuti stoga pozivam sve da dođu u Pakrac na taj dan, a koncert je naravno besplatan – ističe pakračka gradonačelnica.

Koncert je i dio natjecanja Hrvatske vojske “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023.” koje se održava prvog svibnja.

-Naši vojnici i vojnici iz drugih prijateljskih zemalja imaju natjecanje koje počinje u Pakracu u 6:30, a završava u Okučanima tijekom dana – kaže Blažević.

U ponedjeljak će kroz Pakrac proći i moto defile Bljesak, a obilježavanje se nastavlja trećeg svibnja kada će u Gradskom muzeju Pakrac u 19 sati biti otvorena izložba ratnih fotografija Damira Fabijanića “Plodovi zla”. To je prvi put da će se ta izložba moći pogledati u Hrvatskoj.

-Damir Fabijanić nije imao samostalnu izložbu s postavom ratnih fotografija ovdje u Hrvatskoj – napominje Anamarija Blažević.

Obilježavanje 28. obljetnice Bljeska i Dana branitelja Grada Pakraca završava petog svibnja promocijom knjige Janje Sekule Gibač “Pobuna.Okupacija. Poraz. Zapadna Slavonija 1990. – 1991.”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!