[FOTO] Čazmanske mažoretkinje briljirale u Dalmaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prošlog vikenda održan je 40. Državni turnir velikih formacija u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te mažoretkinja grada Šibenika i Vodica.

Sportska dvorana Baldekin u Šibeniku ugostila je 18 mažoret timova iz cijele Hrvatske.

Čazmanske mažoretkinje natjecale su se u 6 kategorija s 3 dobna uzrasta – dječja formacija, kadetkinje i juniorke, te kući ponijele 1 zlato, 3 srebra i 2 bronce.

“Kao državne prvakinje i sa zlatom oko vrata vratile su se najmlađe članice u kategoriji dječja mini formacija mix s temom Moana, Oceanska princeza. Srebro i titule državnih viceprvakinja osvojile su juniorke u kategoriji mini mix s temom Samba i u kategoriji velika formacija mix s temom Kraljice Srca. Naše kadetkinje u kategoriji klasična pom pon bile su srebrne, dok su u kategorijama štapa s temom Sultanije i u kategoriji pom pona s temom Strašila bile brončane.” ističe Mia Belak, trenerica i predsjednica Udruge Čazmanskih mažoretkinja

Ovaj turnir je drugi dio državnog prvenstva Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske. Podsjećamo, prvi dio turnira održan je u Zadru kao 39. Državni turnir solo formacija s kojeg su se Čazmanske mažoretkinje vratile kao trostruke državne viceprvakinje u dječjim, kadetskim i seniorskim uzrastima.

“Izrazito sam ponosna na svaku svoju djevojčicu, na koreografije koje su otplesale i na uspjeh koji su postigle. Šest koreografija, šest medalja. Tijekom sezone imamo jako puno treninga, turnira, velikih natjecanja. Dosta je tu odricanja, rada, truda, volje i ljubavi uloženo i vide se rezultati. U ovih pet godina rada s djecom imam kontinuitet, iz natjecanja u natjecanje dokazujemo da možemo konkurirati, ne samo timovima koji su u Savezu od samog početka, već i timovima na europskoj i svjetskoj razini. Hvala djeci i roditeljima, Gradu na podršci. Uskoro krećemo s novim pripremama za oba prvenstva te se veselimo ponovno predstavljati svoj tim, Grad Čazmu, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Hrvatsku na velikim natjecanjima.”

Ovim odličnim uspjesima Čazmanske mažoretkinje osigurale su kvalifikacije za Europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održati u lipnju u slovenskom Mariboru te za Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u rujnu u zadarskom Višnjiku.

S prošlogodišnjeg europskog i svjetskog prvenstva vratile su sa europskim srebrom i broncom te svjetskim zlatom i broncom.

Tekst i foto: Čazmanske mažoretkinje


PODIJELI S PRIJATELJIMA!