[FOTO] Bikeri iz cijele Hrvatske poklonili se junacima Bljeska

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je kroz Lipik i Pakrac prošla velika kolona bikera koji su se okupili povodom obilježavanja 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Bljesak. Moto defile “Bljesak” od Okučana preko Lipika pa do Pakraca već jedanaesti put organizira se u čast poginulih hrvatskih branitelja, a u njemu sudjeluju više od dvije stotine članova moto klubova iz cijele Hrvatske.

Bikeri su se poklonili poginulim hrvatskim braniteljima na lipičkim i pakračkim spomen obilježjima, a domaćini su im bili MK Iohannites iz Lipika te MK Vitezovi tame iz Pakraca.

Nešto prije dolaska bikera, poginulim hrvatskim braniteljima su se poklonili i članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ s kojima su bili i lokalni maratonci Duško Štrbac i Sendi Štrbac. Oni su svoj današnji maraton započeli u Novskoj, a potom su preko Okučana stigli do Lipika i Pakraca.

Svi prisutni su se složili da je ovaj događaj važan za očuvanje sjećanja na hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata. Moto defile “Bljesak” i dalje će se organizirati kako bi se sačuvala uspomena na hrvatske branitelje i njihovu hrabrost u borbi za slobodu Hrvatske. (mk)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!