Županija i Lovački savez složni: Kvalitetnim mjerama unaprijedit ćemo lovstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nastavak kvalitetne suradnje i daljnji razvoj i unaprjeđenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije, tema je o kojoj su na radnom sastanku razgovarali župan Marko Marušić i nedavno izabrani novi predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Branimir Stankić – naveli su iz BBŽ-a.

Dodaju da Bjelovarsko-bilogorska županija svojim mjerama osigurava potpore lovačkim udrugama i društvima i time omogućuje kvalitetnije gospodarenje lovištima.

-Mjere se kreiraju u dogovoru s Lovačkim savezom i s tom dobrom praksom, dogovoreno je, nastavit će se i dalje. Istaknuto je da se lovoovlaštenicima nudi ukupno 13 mjera putem kojih mogu ostvariti potpore za razvoj i unaprjeđenje lovstva. Župan je podsjetio da predviđene mjere uz ostalo uključuju i subvencije za pernatu divljač i odstrel predatora te za lovnu kinologiju i lovno streljaštvo. Tu su još i one za izgradnju, i održavanje infrastrukture te za izgradnju, rekonstrukciju ili dogradnju lovačkih kuća i opremanje lovačkih strelišta. Odnedavno su uvedene i nove subvencije za osposobljavanje lovnika, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači, a kako je ocijenjeno, sve te subvencije su dobro pogođene što pokazuje i interes prijavitelja. Na Javni poziv za dodjelu novčanih potpora koji je Županija raspisala krajem prošle godine pristiglo je 160 zahtjeva u ukupnom iznosu od gotovo 590 tisuća kuna, odnosno nepunih 80 tisuća eura. Odobreno je njih čak 159 u iznosu od 579.018,99 kuna, odnosno 76.849,03 eura – naveli su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!