Lipik je spreman za otvaranje proljetne sezone i 11. Sajam cvijeća. Evo programa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Lipiku će u nedjelju, 21. svibnja, sve mirisati na cvijeće jer sve posjetitelje i domaće očekuje 11. Sajam cvijeća. Svečano otvorenje je od 11 sati, a što je sve u ponudi, pojašnjava Hrvoje Kovačić, direktor Turističke zajednice Grada Lipika.

– Pozivam sve u posjet Lipiku jer ovaj sajam cvijeća nudi svašta, nudimo puno ideja za ukrašavanje okućnica i stvaranje vlastitih cvjetnih instalacija – priča.

Taj jedinstveni sajam doista je ispunjen kreativnim idejama za sve koji ga posjete, a određenu draž daje i lokacija – gradski povijesni perivoj, kao i brojni izlagači. Simpatične instalacije povezane s cvijećem bit će neizostavne i ove godine.

– Svake godine se ulaže puno u izlagački dio. Nama godina počinje sa sajmom cvijeća, to je naša proljetna manifestacija koja nam daje mogućnost da Lipik prezentiramo u najljepšem, proljetnom dijelu godine – pojašnjava Kovačić i napominje kako će edukativnu notu sajmu dati brojne radionice.

– Toplice Lipik imaju kulinarsku radionicu i Proljetnu quilling radionicu, radionica “Terarij u našem domu” je središnje događanje koje organizira Grad Lipika. Tu je likovna radionica Udruge hrvatsko-ukrajinskog prijateljstva, kao i radionica dječjeg vrtića “Kockica” – pojašnjava.

Oko 130 izlagača cvijeća i ukrasnog bilja, ali i brojnih drugih zanimljivosti, ponudit će svoje artikle u euro cijenama, ali Kovačić se nada, prigodnim za sajam. Moći će se kupiti i razgledati i brojne rukotvorine. No, osim ugodne atmosfere, radionica i cvijeća, bit će tu još nekih zanimljivih događanja.

– Imat ćemo barem jedan organizirani obilazak grada. Moći će se jahati na konjima na Kasačkog kluba, Državna ergela Lipik ima vožnju kočijom. Vozit će i turistički vlakić, a za ljubitelje prirode, u ponudi je i najam bicikla, što je prilika da se zainteresirani provozaju i istraže Lipik van povijesnog perivoja – pojašnjava Kovačić i dodaje kako će odlična biti i gastro ponuda, za koju je zaduženo Povijesno društvo Pakraca i Lipika, koji će ponuditi jedinstvene menije u krčmi “Kod veprove glave”.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!