Liga protiv raka bjelovarskoj bolnici donirala rekordnu donaciju, evo za što će se iskoristiti novac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska bolnica danas je dobila tradicionalnu donaciju županijske Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ donaciji za kupnju tumorskih markera za otkrivanje tumora dojke i jajnika. Kako je pojasnio predsjednik županijske Lige protiv raka Ivan Jurišić, novac je prikupljen tijekom humanitarnih akcija povodom Dana mimoza i Dana narcisa.

– Zahvaljujući donacijama građana, Liga je kroz ove dvije akcije prikupila 1100 eura. Taj iznos doniramo Općoj bolnici „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar za kupnju tumorskih markera. Riječ je o specifičnim tumorskim markerima CA 125 i CA 15,3 za otkrivanje tumora dojke i tumora jajnika. Karcinom dojke je najučestaliji karcinom kod žena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od kojeg godišnje oboli 70, a premine njih 20. Nažalost, mi kao županija smo visoko na ljestvici obolijevanja od ove vrste karcinoma. Upravo zato se trudimo naše javnozdravstvene akcije i donacije usmjeriti za borbu protiv ove vrste karcinoma – kazao je Jurišić dodavši kako je ova donacija simbol suradnje Lige i bolnice, ali i otkrivši kako je ove godine prikupljen veći iznos nego prethodnih godina.

Koliko ova donacija znači bjelovarskoj bolnici naglasila je ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković.
-Ovo je zaista hvalevrijedna akcija u koju su velikim dijelom uključeni i ljudi koji su oboljeli od karcinoma. Reagensi za markere su jako skupi pa ova donacija puno znači i nama kao ustanovi, ali i našim pacijentima koji koriste ove pretrage – kazala je ravnateljica Grbaš Bratković zahvalivši županijskoj Ligi protiv raka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!