U Daruvaru obilježen 20. Spasovdanski susreti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom dana Vijeća srpske nacionalne manjine grada Daruvara, održani su 20. „Spasovdanski susreti“, a obilježen je i 267 godina pravoslavne Crkve Svetih Otaca u Daruvaru. Susreti su se održali u organizaciji spomenutog vijeća i daruvarskog pododbora SKD Prosvjeta.

Bogat kulturno umjetnički program održan je u subotu u kino dvorani 30. svibnja uz nazočnost župana Marka Marušića i zamjenice gradonačelnika Vande Cegledi, a nastupali su KUD „Mladost“ Zalužani, Republika Srpska, SKD „Prosvjeta“, pododbor Garešnica, SKD „Prosvjeta“, pododbor Daruvar, Češka beseda Daruvar i Anastasija Medaković.

U nedjelju je u Crkvi Svetih Otaca u Daruvaru održana Sveta Arhijerejska Liturgija koju je predvodio Episkop pakračko-slavonski Jovan, a nazočni su bili i veleposlanica Srbije u Republici Hrvatskoj Jelena Milić, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek, zamjenik župana Saša Lukić i gradonačelnik Damir Lneniček.

Tom prigodom Episkop Jovan je odlikovao gradonačelnika arhijerejskom poveljom za kontinuirano zalaganje za obnovu crkve Svetih Otaca u Daruvaru. Nakon svete liturgije održan je kulturno umjetnički program u crkvenom dvorištu.

 

Foto: Daruvarski portfolio


PODIJELI S PRIJATELJIMA!