Župan Marušić najavio nove pozive za poticaje poduzetnicima i obrtnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 273 tisuće eura za poticajne mjere gospodarstvu i obrtništvu, a sutra je objavljuje novi javni poziv, istaknuo je župan Marko Marušić u srijedu prilikom obilaska tvrtke Novoline u Daruvaru, a s njim u društvu bio je i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Tvrtka Novoline bavi se proizvodnjom predmeta od metala, zapošljava 18 djelatnika i prodaje svoje proizvode na hrvatskom i 11 stranih tržišta, objasnio je direktor i vlasnik Nikola Buzdum dodavši da su iskoristili tri poticajne mjere Županije.

„Poziv za prve četiri mjere raspisali smo već ranije, a sutra ćemo raspisati poziv za nove tri mjere za dodjelu bespovratnih sredstava i to za one koje su lani bile najtraženije. Riječ je o sufinanciranju kupnje rabljenih i novih strojeva i opreme, sufinanciranju uređenja proizvodnih hala ili skladišta i sufinanciranju nabave opreme za korištenje obnovljivih izvora energije, solara i slične opreme. Ukupna vrijednost tih mjera je 187 tisuća eura i ovom prigodom pozivam sve naše gospodarstvenike i obrtnike koji zadovoljavaju uvjete da se prijave”, poručio je župan Marušić dodavši da će pozivi biti otvoreni do sredine studenog ili do iskorištenja sredstava.

„Uvjeren sam da će sredstva za sve mjere biti u cijelosti iskorištena i to me uistinu veseli”, rekao je župan.

Da je gospodarstvu i obrtništvu svaka pomoć dobrodošla potvrđuju i u tvrtki Novoline koja je prošle godine koristila upravo te tri najtraženije mjere pomoći.

„Mi smo prošle godine koristili te mjere i zadovoljni smo. Dobili smo povrat novca nakon završenih investicija, nešto oko šest tisuća eura, i to nam je pomoglo u završetku cijelog posla koji smo planirali”, istaknuo je direktor Buzdum dodajući da nije bilo nikakvih problema u ostvarivanju i realizaciji dobivene pomoći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!