Neviđeni interes! Županijske mjere za poduzetnike i obrtnike planule u roku 24 sata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mjere za razvoj gospodarstva i obrtništva vrijedne 187 tisuća eura koje je Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Markom Marušićem jučer raspisala pokazale su se kao pun pogodak.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana dogodio se neviđeni interes za dvije mjere koje su u roku od 24 sata popunjene. 

No, krenimo redom. 

Bjelovarsko-bilogorska županija u srijedu je najavila, a jučer raspisala javni poziv za nove tri mjere za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 187 tisuća eura. Riječ je o sufinanciranju kupnje rabljenih i novih strojeva i opreme, sufinanciranju uređenja proizvodnih hala ili skladišta i sufinanciranju nabave opreme za korištenje obnovljivih izvora energije, solara i slične opreme. 

Slušamo poduzetnike i obrtnike

Prve dvije mjere izazvale su veliki interes obrtnika i poduzetnika i u Županiju je pristiglo više od 120 prijava tako da su već zatvorene. 

Ovako veliki interes za portal Klikni.hr komentirao je župan Marko Marušić. 

-To je još jedan pokazatelj da su naše mjere koje kreiramo u razgovoru s našim poduzetnicima i obrtnicima u potpunosti pogođene i drago mi je zbog toga. Stalno smo na terenu i trudimo se obići korisnike naših mjera kako bi im se što više prilagodili, čuli njihove probleme i zajedničkim snagama osigurali ono što im je potrebno. Podsjetit ću da smo za ovogodišnji javni poziv povećali sredstva.  U narednom razdoblju radit ćemo na tome da probamo osigurati još više sredstva za naše poduzetnike i obrtnike – kazao je župan Marušić.

Treća mjera, sufinanciranje nabave opreme za korištenje obnovljivih izvora energije i solara je još otvorena. Inače, Županija je pripremila 10 mjera za poduzetnike i obrtnike vrijedne 273 tisuće eura.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!