Prije dva tjedna održani izbori u SDP-u BBŽ, rezultate kriju kao zmija noge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije dva tjedna održani su izbori za novo vodstvo bjelovarske i čazmanske organizacije SDP-a, a službeni rezultati javnosti još uvijek nisu predstavljeni. Nema ih na službenim stranicama nacionalnog SDP-a, kao ni stranicama i profilima lokalnih organizacija na društvenim mrežama. Štoviše, te su platforme neaktivne mjesecima. Dosadašnji povjerenik bjelovarske organizacije Vedran Smešnjak još sredinom prošlog tjedna nam je obećao poslati rezultate mailom, no to ipak nije učinio, dok županijski povjerenik Dalibor Rohlik na naš poziv nije ni odgovorio. Do zaključenja ovoga broja službena informacija o rezultatima izbora nije stigla niti iz stranačke središnjice u koju smo poslali službeni upit.

Podsjetimo, izbori za vodstvo bjelovarske i čazmanske organizacije održani su 20. svibnja i stvari bi tu trebale biti poprilično ‘čiste’ s obzirom da kandidata nije bilo previše. Jedini priznati kandidat za predsjednika bjelovarske organizacije, bio je stomatolog Dejan Plentaj. Kako smo ranije već pisali, na izbore je krenuo i jedan od osnivača bjelovarskog SDP-a Petar Kanešić, no njegova kandidatura nije prihvaćena te je Kanešić, prema riječima bjelovarskog povjerenika Vedrana Smešnjaka, isključen iz stranke.

Kako neslužbeno doznajemo, Dejan Plentaj je izabran za predsjednika, dok su za njegove zamjenice izabrane Mirjana Lončar i Tihana Vincek Smešnjak. Kandidatkinja za tu funkciju bila je i Nataša Ćurković koja nije dobila dovoljno glasova. No, ona ulazi u Gradski odbor, baš kao i Nenad Nekvapil, Dragan Boltižar, Mirjana Lončar, Marijan Veg, Domagoj Spačil, Vedran Smešnjak, Radoslav Jambrušić i Dušan Duduković.

U Čazmi je jedini kandidat za predsjednika bio Franjo Milčić, dok su se za mjesto potpredsjednika kandidirali Ljubica Pavlović Pražetina i Dražen Pavlović. Oni, su, neslužbeno doznajemo, sad i formalno izabrani na te funkcije, dok u Gradski odbor ulaze Tatjana Bertek, Zlatko Bertek, Antun Blažeković, Kristijan Galović, Zlatko Grošinić, Ivan Kucelj, Tomo Modrić, Nikola Petrlić, Ivan Rakovčan, Branko Vinski.

Iako je županijski povjerenik za SDP BBŽ Dalibor Rohlik ranije najavljivao pomlađivanje kadra, na izborim listama i ovoga puta našla su se manje-više poznata imena. Iznimka je novi predsjednik bjelovarske organizacije Dejan Plentaj. Hoće li on imati volje i znanja dovesti u red organizaciju u ‘rasulu’, vidjet će se vrlo brzo s obzirom da je superizborna godina pred vratima.

Bit će zanimljivo vidjeti i što će biti sa županijskom organizacijom koja ne funkcionira već duže od godinu i pol. Iako stranački statut predviđa provedbu izbora u roku od 90 dana od imenovanja povjerenika, u ovom slučaju to nije učinjeno ni nakon više od godinu dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!