U cijeloj županiji pojačan nadzor parkiranja na mjestu za invalide

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas, 6. lipnja, od 8 do 12 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provodit će se akcija utvrđivanja prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom, kao i kontrolu ustupanja znaka pristupačnosti drugoj osobi – izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske i dodaju.

-Mjesta za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom često su parkirališna mjesta koja su najbliža ulazima u zgrade kao što su banke, pošte, bolnice i drugo te ih vrlo često koriste i građani koji nemaju pravo parkirati svoja vozila na tim mjestima, odnosno građani koji ne posjeduju znak pristupačnosti, ali i članovi obitelji osobe s invaliditetom kada ne prevoze takvu osobu.

Nepropisnim parkiranjem vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom ograničava se pravo osobe s invaliditetom na pristupačnost i mobilnost.

Propisano je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a vozač koji postupi protivno toj odredbi kaznit će se novčanom kaznom od 90 eura.

Inače, na području BBŽ-a u 2022. godini samo na području Bjelovara utvrđeno je 336 takvih prekršaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!