Ovo su ovogodišnji dobitnici županijskih priznanja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine koja je danas održana povodom 30. rođendana Bjelovarsko-bilogorske županije podijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Ovo su ovogodišnji laureati:

Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije dodijeljena je Hrvatskom liječničkom zboru, podružnica Bjelovar, a primila ju je predsjednica podružnice Gordana Kesić Valpotić. Medalja se dodjeljuje za izniman doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda. 76 godina rada bjelovarske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora obilježio je predan i stručan rad bez obzira na izazove kojih je bilo mnogo. Jedan od njih je i pandemija bolesti covid-19.

Plaketa Tihomir Trnski, za iznimne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima kulturnog života dodijeljena je Ligi protiv raka Daruvar koju vodi predsjednica Milada Sofka. Liga djeluje 25 godina i svo to vrijeme predano je radila na osiguravanju pomoći oboljelima od raka, nabavi opreme za dijagnostiku bolesti i osiguranju prijevoza onkoloških bolesnika u Zagreb.

Plaketa Tihomir Trnski dodijeljena je Nogometnom klubu Hajduk iz Hercegovca koji slavi 100 godina rada. NK Hajduk je velika sportska udruga s mnogo sekcija koja mlade usmjerava da na sport gledaju kao na sastavni dio života. Plaketu je primio predsjednik kluba Tihomir Volić.

Plaketa Tihomir Trnski dodijeljena je i Klubu veterana A satnije, prvoj djelatnoj vojnoj postrojbi na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja je bila temelj osnivanja bjelovarske 105. brigade, a preuzeo ju je predsjednik udruge Mladen Sabolović. Postrojba je prošla krvav i slavan put u stvaranju hrvatske države, a danas čuva uspomenu na te dane odajući počast poginulim braniteljima te angažmanom na društvenom i humanitarnom planu.

Plaketu Tihomir Trnski ove godine dobiva i Bjelovarsko kazalište. Osnovano prije 26 godina okuplja oko 100 članova, zaljubljenika u kazališnu umjetnost. Posljednjih 20-ak godina posebnu pažnju posvećuju dramskom odgoju djece i mladih. U Bjelovarskom su kazalištu prva iskustva na „daskama koje život znače“ stekli mnogi mladi uspješni glumci. Plaketu je primila voditeljica kazališta Margareta Fabičević.

Na svečanosti je dodijeljeno i pet Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije, za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

Povelja je dodijeljena Goranu Grgiću, fotografu, članu Udruženja obrtnika Garešnica i dugogodišnjem predsjedniku Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije koji je na toj funkciji bio do listopada prošle godine.

Druga Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije otišla je u ruke Jakova Ćorića, dugogodišnjeg predsjednika Županijske komore Bjelovar koji se lani umirovio, ali time nije prestao njegov rad u realnom sektoru odnosno u bjelovarskoj tvrtki Gala, za proizvodnju konzumnih jaja. Čovjek bogatog iskustva i iznimne radne energije ostavio je dubok trag u gospodarstvu Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i šire.

Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije dodijeljena je i Pučkoj kuhinji Caritasa župe svetog Antuna Padovanskog u Bjelovaru. Pučka kuhinja počela je s radom 2004. godine. Radnim danom posluži oko 60 obroka. Oslonjena je na rad volontera koji uz vodstvo braće franjevaca potvrđuju kako je osjetljivost za potrebe drugih neiscrpan izvor motivacije. Povelju je primio fra Rikard Patafta.

Povelja Bjelovarsko-bilogorske županije dodijeljena je i Vatrogasnoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije. Vatrogasci su ključna sastavnica sustava civilne zaštite. Njihova požrtvovnost, hrabrost, predanost i nesebičnost dolaze do izražaja kod svake izvanredne situacije, a naročito smo to osjetili prilikom lanjskog olujnog nevremena koje je zahvatilo 7 gradova i općina na području županije. Povelju je preuzeo predsjednik Vatrogasne zajednice Silvestar Štefović.

Povelja je dodijeljena i Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Daruvar. Osim promicanja vrijednosti Domovinskog rata njezini članovi sudjeluju u mnogim aktivnostima kojima nastoje unaprijediti život hrvatskih branitelja; provode europske i projekte Ministarstva hrvatskih branitelja od interesa za lokalnu zajednicu. Povelju je primio Krešimir Ivančić, predsjednik udruge.

Čestitke svim dobitnicima!

Foto: vlada.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!