Želite biti policajac? Evo koje uvjete trebate zadovoljiti da biste radili taj posao!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo unutarnjih poslova je raspisalo dva natječaja i to natječaj za upis učenika i učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ te natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac i policajka. Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika u III. Razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024. Za program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka upisuje se 350 polaznika.

Svi koji se žele upisati u treći razred srednje Policijske škole moraju biti državljani Republike Hrvatske, imati završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja u četverogodišnjem trajanju (gimnazijski programi ili strukovni obrazovni programi u četverogodišnjem trajanju), završen 1. i 2. razred s općim uspjehom najmanje dobar, imati ocjenu iz vladanja uzoran, biti mlađi od 19 godina na dan početka nastave, imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe, te da nisu članovi političkih stranaka.

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj dužni su priložiti popunjen obrazac prijave na natječaj u kojem je potrebno navesti podnosi li se prijava za Ministarstvo unutarnjih poslova ili Ministarstvo pravosuđa i uprave ili za obadva Ministarstva. Obrazac se može naći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, kao i popis ostalih potrebnih dokumenata.

Odabir kandidata za upis obavit će se temeljem ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijskog testiranja), tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti. Kandidati/kandidatkinje će na navedene provjere biti pozivani isključivo putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika i polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac i policajka u 2023./2024. Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih započet će najranije 25. rujna 2023., a polaznici i polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 25. rujna 2023., imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, osobno su dostojni za obavljanje policijske službe, te da nisu članovi političke stranke.

Kandidati/kandidatkinje koji se prijavljuju na natječaj dužni su priložiti popunjen obrazac prijave na natječaj, koji se može naći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova kao i popis ostalih potrebnih dokumenata.

Kandidati će na navedene provjere biti pozvani isključivo putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2023. godine. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!