I ove godine u Garešnici najmlađi imaju priliku učiti o znanosti i glazbi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Organizaciji Grada Garešnice, Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i brojnih drugih partnera, sutra će se na Gradskoj tržnici Garešnica treću godinu zaredom održati Garešnica Infinity festival.

– Bit je da se kroz radionice i aktivnosti se pokaže djeci da je znanost zabavna i da na jedan aktivan način se potakne njihova znatiželja, maštovitost i kreativnost, da se razviju dječje praktične vještine, istraživački duh, analitičko i kritičko mišljenje – pojasnila je Danijela Belak, direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina.

Posjetitelje, barem ako je suditi po prethodnim godinama, očekuju brojna zanimljiva događanja.

– Održat će se razne radionice poput onih na kojoj djeca uče kako svirati na voću, preko modeliranja sve do brojnih pokusa gdje djeca gledaju kako se i što radi – kaže Belak i dodaje kako je ove godine u planu 40-ak radionica.

Svoje neobično ime, Festival duguje činjenici da su svemir i glazba beskonačni.

-Mi smo kroz ovu našu manifestaciju spojili, u Garešnici, njihovom rodnom gradu, dvojcu svjetski poznatih velikana. To je Milojko Mike Vucelić, inženjer strojarstva i znanstvenik, jedan od glavnih osoba američkog svemirskog programa Apollo, bez kojeg Amerikanci nikad ne bi stigli na mjesec. I drugi je, naravno, naš dragi pjevač zabavne glazbe, Ivo Robić.

Kao i prethodnih godina, i ove će Festival posjetiti brojni gosti, primarno učenici, budući da je cilj popularizacija znanosti kod djece.

– Bit će oko dvije tisuće djece, dolazi 12 autobusa iz svih krajeva Hrvatske, iz Like, Zagorja, Slavonije, dolaze i lokalne osnovne škole i vrtići tako da će biti vrlo veselo, zanimljivo i burno na našoj Gradskoj tržnici u petak – kaže Belak i napominje kako program sutra počinje u 10 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!