Civilna zaštita izdala važno upozorenje za Bjelovarsko-bilogorsku županiju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Služba civilne zaštite Bjelovar podsjeća javnost na upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda vezano za toplinski val koji djeluje na zdravlje i moguću pojavu grmljavinskog nevremena u zagrebačkoj regiji kojoj pripada i Bjelovarsko-bilogorska županija. Naime, na hidrometeorološkoj karti za danas najavljeno vrijeme označeno je kao – opasno, a kartu možete vidjeti OVDJE.

-Molimo građane da se pridržavaju savjeta zdravstvenih ustanova – skloniti se u rashlađene prostore ako je moguće, izbjegavati boravak na izravnom suncu od 10-17 sati, pogotovo djeca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici s kroničnim bolestima, te unositi puno tekućine. Detaljne preporuke za zaštitu zdravlja možete pronaći na našim internetskim stranima – poručuju iz Civilne zaštite, iz koje podsjećaju i na protokol Ministarstva zdravstva o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine .

-Podsjećamo na dostupnost jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 koji na području naše županije funkcionira u sklopu Županijskog centra 112 Bjelovar i na raspolaganju je građanima u potrebi i pojavi hitnih slučajeva ugrožavanja ljudskih života, imovine ili okoliša 24 sata dnevno – kažu u bjelovarskoj Službi.

Foto: Pexels


PODIJELI S PRIJATELJIMA!