Vijećnici ne mogu smijeniti nasilnog načelnika, hoće li Žgela sam odstupiti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tjedan dana nakon što je uhićen zbog fizičkog nasrtaja na vlasnicu kafića u Severinu, a onda i pušten iz zatvora, Žarko Žgela nedostupan je za novinare. Načelnik Severina ne odgovara na telefonske pozive, a nije odgovorio ni na mail u kojem smo ga upitali planira li, s obzirom na skandal koji je šokirao hrvatsku javnost, odstupiti s mjesta načelnika.

Ako je vjerovati onome što nam pričaju mještani Severina, to nije izgledna opcija. Upućeni nam kažu kako Žgela i dalje dolazi u svoj ured u Općinu, a ostavku ne spominje. S njim je ovih dana razgovarao i predsjednik severinskog Općinskog vijeća Jasmin Morosavljević koji također nije dobio konkretan odgovor na pitanje hoće li se Žgela povući.

-Mi, članovi Općinskog vijeća, sastali smo se u ponedjeljak kako bismo porazgovarali o ovoj situaciji i vidjeli možemo li što učiniti. Svi smo složni oko toga da za načelnikov čin nema opravdanja te oštro osuđujemo svaki oblik nasilja. Kad je riječ o njegovom povlačenju, bojim se da smo tu nemoćni. Općinsko vijeće ne može ga prisiliti da se povuče, to je odluka koju mora donijeti isključivo on sam – kaže Morosavljević.

Dodaje kako će vijeće, čak i ako načelnik odluči ostati, nastaviti normalno funkcionirati.

-I dalje ćemo donositi odluke koje ocijenimo dobrima za našu općinu – kaže Morosavljević.

Zbog napada na vlasnicu kafića 9. srpnja Žgela i još dvojica muškaraca prijavljeni su prekršajno, no naknadno je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru otvorilo istragu kako bi se ustanovilo postoje li u tom slučaju elementi kaznenog djela.

Podsjetimo, do sukoba između Žgele i vlasnice kafića došlo je nakon što je zaposlenica spomenutog lokala alkoholiziranom Žgeli i njegovim prijateljima na kraju smjene odbila poslužiti još jedno piće. Načelnik se prvo sukobio s njom, a objavljene su i snimke na kojima se vidi kako je povlači s sebi, iako se ona opire. Nakon toga je djevojka pozvala u pomoć šeficu koja se sa Žgelom sukobila verbalno, da bi svađa završila udarcima i šamaranjem koje su također zabilježile kamere. Napadnuta žena zatražila je liječničku pomoć, a i ona i njezina zaposlenica najavile su privatne tužbe protiv načelnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!