Pakračani ponovno mogu odrediti koji manji projekti će biti odrađeni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Pakrac nastavlja s dobrom praksom uvedenom prošle godine kada je kroz projekt Zajedničko planiranje proračuna odnosno male komunalne akcije pozvao Pakračane da predlažu koje projekte treba odraditi i isfinancirati iz proračuna i na taj se način uključe u kreiranje najvažnijeg gradskog dokumenta.

-Tu se radi o malim komunalnim akcijama, ne odnosi se na velika asfaltiranja ili izgradnju, već na ono što je potrebno napraviti u njihovom okruženju, ali mi ili nismo primijetili ili nam to nije prioritet – tumači pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Pakračani su to i prepoznali tako da je odaziv bio dobar, a pristigli prijedlozi su pri tome i bili upravo male komunalne akcije koje je moguće odraditi. Pakrac stoga nanovo poziva građane da predlažu manje projekte koji će potom biti uvršteni u proračun za 2024. Što ako stigne više prijedloga nego što je u proračunu osigurano novca? I za to su pronašli rješenje.

-Ukoliko bude više potreba nego što je osiguran iznos onda se za odabir ide na demokratski način, izglasavanjem. Organizirat će se zbor građana i oni će sami odlučiti što je njima prioritet, je li to uređenje dječjeg igrališta, postavljenje klupa, ograđivanje groblja – kaže Blažević.

U proračunu za sljedeću godinu je za takve male komunalne akcije osigurano pedeset tisuća eura. Pakračani ih predlagati mogu do 18. kolovoza, a obrazac za predlaganje mogu skinuti s gradske stranice ili podići u Gradskoj upravi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!