Pakrac mladima pomaže u kupnji kuće ili stana, ali i u podstanarstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Mladim obiteljima u svijanju obiteljskog gnijezda pomaže Pakrac koji ima set potpora za rješavanje stambenog pitanja i to još od 2018., a javni poziv je raspisan i za ovu godinu.

-Izašao je u srpnju javni poziv mladim obiteljima za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za rješavanje vlastitog stambenog pitanja na području Pakraca. U okviru tog poziva postoje četiri mjere, jedna je za pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta, druga je za pomoć pri kupnji stambenog objekta, treća za pomoć pri izgradnji, a četvrta mjera je za pomoć pri rekonstrukciji stambenog objekta – navodi gradonačelnica Anamarija Blažević.

Mlada obitelj može povući do tisuću 990 eura, javni poziv je otvoren najkasnije do kraja listopada osim ako se za to predviđen novac ne iskoristi prije tog roka, a za to moraju ispuniti određene uvjete.

-Mlada obitelj je bračna, odnosno izvanbračna zajednica i njihova djeca i jednoroditeljska obitelj, a jedan od roditelja prije raspisivanja javnog poziva nije smio navršiti 40 godina – tumači Blažević.

Grad zahvaljujući sudjelovanju u državnom projektu pomaže i onima koji ne kupuju vlastitu nekretninu već su podstanari.

-Grad Pakrac je ušao u pilot projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, dobili smo potporu za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima tako da se uskoro očekuje i s te razine potpora za deset obitelji koje će dobiti financijska sredstva kako bi platile ugovor o najmu – kaže pakračka gradonačelnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!