Lionsice ponovno kreću u akciju: Prikuplja se pomoć za Sloveniju, evo kako možete sudjelovati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon ekstremnih kiša koje su zahvatile Sloveniju te prouzročile poplave biblijskih razmjera, našim susjedima odlučilo je pomoći i Lions District 126 Hrvatska u sklopu kojeg djeluje i Lions klub Nasta Rojc Bjelovar.

– Naša krovna organizacija Lions Distrikt 126 Hrvatska je podigla inicijativu da svi klubovi prikupljaju sredstva prema vlastitim mogućnostima. Distrikt će preko svih klubova u Hrvatskoj prikupljati novčanu pomoć i proslijediti prema Sloveniji, a tome se pridružuje i Lions klub Nasta Rojc iz Bjelovara – kazala je Rinalda Petani Pažin, predsjednica Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, podsjetivši kako je prije tri godine, kada je Petrinju pogodio jaki potres, slovenski Lions pokazao empatiju i pomogao nama te je naglasila kako je sada pravo vrijeme da mi pomognemo njima koliko možemo.

Ako želite pridonijeti pomoći, novac možete uplatiti na račun NASTA ROJC BJELOVAR IBAN HR5624020061100950960, s naznakom za Sloveniju. Kako je pojasnila Petani Pažin, hrvatska krovna Lions organizacija svaka dva tjedna će objavljivati koliko novca je prikupljeno i usmjereno prema Sloveniji.

– Svjesni smo da nećemo spasiti svijet, ali uz dobru volju možemo puno pomoći – zaključila je Petani Pažin.

Podsjetimo, ekstremni vremenski uvjeti u Sloveniji odnijeli su nekoliko života, a iako se štete još uvijek zbrajaju, sigurno je da će one biti rekordne pa tako prve procjene govore kako je riječ o čak pola milijarde eura.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!