Garešnica pomaže kupnju kuće ili stana, ali sufinancira podstanarstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešnica već nekoliko godina ima potporu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Njima Grad financijski pomaže u kupnji zemljišta, kuće ili stana i u adaptaciji i svog budućeg doma, a te garešničke mjere mogu koristiti i mladi koji već jesu u Garešnici, ali i oni koji u nju planiraju doseliti. No, postoji bitan uvjet.

– Ne mogu otići iz Garešnice jedno izvjesno razdoblje, dakle moraju biti tu i donijeti potvrdu da su u Garešnici. Nas veseli dolazak svakog mladog para, svake mlade obitelji u Garešnicu, a imamo slučajeve obitelji koje su ovdje pronašle svoje mjesto – kaže garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Javni poziv je otvoren, a u proračunu je osigurano oko 13 tisuća eura. Garešnica je uz to ušla u pilot projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za sufinanciranje podstanarstva.

– Sufinanciraju se troškovi stanovanja mladim obiteljima i mladima s područja grada koji imaju ugovorenu najamninu s najmodavcima, dakle fizičkim osobama – tumači Bilandžija.

Garešnici je za tu namjenu odobreno 19 tisuća 440 eura.

FOTO Josip Bilandžija: Grad Garešnica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!