Zastava Ukrajine na pročelju zgrade Grada Lipika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U znak podrške ukrajinskom narodu, a povodom obilježavanja Dana zastave Ukrajine 23. kolovoza te Dana neovisnosti 24. kolovoza, postavljena je ukrajinska zastava na zgradu lipičke Gradske uprave. Ovom se gestom Grad Lipik odazvao pozivu Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj upućenom brojnim gradovima u Hrvatskoj da se na simboličan način obilježi Dan neovisnosti Ukrajine i iskaže podrška ukrajinskom narodu.

Grad Lipik, prepoznajući važnost međunarodne solidarnosti u teškim vremenima, pridružio se nizu gradova širom Hrvatske koji su podigli ukrajinske zastave na svojim javnim zgradama. Ovaj čin simbolički iskazuje podršku ukrajinskom narodu u trenucima kada se Ukrajina suočava s izazovima i naporima za očuvanje suvereniteta i neovisnosti.

Gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, istaknuo je značaj ove geste te naglasio važnost traženja mirnog rješenja sukoba i zaustavljanja ratnih razaranja u Ukrajini. “Isticanjem zastave Ukrajine na zgradi Grada Lipika, pridružujemo se želji da se konflikti rješavaju dijalogom i diplomacijom, umjesto oružanim sredstvima,” izjavio je gradonačelnik.

Nadalje, gradonačelnik Kasana istaknuo je važnost Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva na području Lipika, koja se kontinuirano zalaže za jačanje veza i prijateljstva između Ukrajine i Republike Hrvatske. Uz to, Lipik je pružio utočište izbjeglim ukrajinskim građanima tijekom početnih faza ratnih razaranja, pokazujući humanost i solidarnost prema ljudima u nevolji.

Dok Ukrajina nastavlja svoj put prema slobodi, čin podrške poput ovog postavljanja zastave u Gradu Lipiku podsjeća na važnost solidarnosti među narodima i potrebu za zajedničkim naporima u očuvanju mira i stabilnosti diljem svijeta. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!