[FOTO] Škola u Vrtlinskoj zablistala novim sjajem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici Područne škole Vrtlinska, njih 17, na samom početku ove školske godine dočekala je obnovljena škola. Projekt Energetska obnova Područne škole Vrtlinska, ukupne vrijednosti 185 tisuće eura, bio je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Program održivog razvoja lokalne zajednice. Gradu Čazmi odobrena je potpora u iznosu od oko 46 tisuće eura, dok 139 tisuća eura podmireno iz gradskog proračuna. Projektom je obuhvaćena termoizolacija vanjske ovojnice, stropa i poda, zamjena vanjskih prozora, unutarnjih i vanjskih vrata te zamjena postojeće rasvjete novom LED rasvjetom.

Obnovljenu školu posjetio je i čazmanski gradonačelnik u pratnji v.d. ravnateljice OŠ Čazma Ivane Moguš.
– Sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi što me izuzetno raduje – naglasio je Pirak prilikom obilaska škole. S time slažu predstavnici roditelja, kao i učiteljice jer iako je ova školska zgrada djelomično uređena prije nekoliko godina, bila je u prilično lošem stanju.
– Vrlo je dobra suradnja učitelja i roditelja učenika koji pohađaju PŠ Vrtlinska, jako smo dobra ekipa – istaknula je jedna od učiteljica Tatjana Ravlić te dodala kako je boravak u školi sada daleko ugodniji.

Dobrim vijestima tu nije kraj. Kako je najavljeno, Grad Čazma će i dalje ulagati u školu u Vrtlinskoj. U pripremi je sprava za igru koja će se ondje dopremiti, a učenici su poželjeli i nogometni gol pa će im i ta želja biti ispunjena. Osim toga, roditelji i učitelji zajedničkim snagama planiraju gradnju sjenice u kojoj bi se mogla odvijati nastava na otvorenom.

 

 

Foto: Grad Čazma/D. Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!