Pakračka obilaznica bit će zatvorena idućih mjesec dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu kontinuiranih napora za očuvanje sigurnosti i zaštite od poplava, Pakrac je započeo radove na rekonstrukciji tri postojeća cestovna propusta na kanalu u Vukovarskoj ulici. Ovi radovi dio su projekta “Zaštita grada Pakraca od bujičnih voda – Lijeva obala – Faza 3” te će imati značajan utjecaj na lokalni promet.

Dio Bolničke ulice, odnosno južne pakračke obilaznice, zatvoren je za promet idućih mjesec dana. Zatvaranje obuhvaća dionicu od križanja s Ulicom Matije Gupca, poznatom kao “Petlja,” pa sve do križanja s Vukovarskom ulicom. Ovaj korak nužan je kako bi se omogućila sigurna provedba radova na cestovnim propustima.

Marijan Malogorski, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti u pakračkoj Gradskoj upravi, istaknuo je da će promet biti potpuno zatvoren za sva vozila na navedenoj dionici tijekom radova. To znači da će se promet intenzivno preusmjeriti na okolne ulice, posebno na Vukovarsku i Ulicu Matije Gupca.

Rekonstrukcija cestovnih propusta dio je šireg projekta koji ima za cilj jačanje sustava obrane od poplava u ovom području. Radovi su planirani kako bi se osigurala sigurnost građana i imovine tijekom obilnih kiša i poplava. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 62.5 tisuće eura s PDV-om, a financira ih Hrvatske vode. Radove izvodi tvrtka ELMO d.o.o. iz Grubišnog Polja.

Lokalna vlast i nadležne službe pozivaju građane na razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova te apeliraju na pridržavanje prometnih znakova i uputa kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak prema poboljšanju infrastrukture zaštite od poplava u Pakracu i jačanju sigurnosti građana. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!