Vraća se covid: Evo koliko je u samo tjedan dana skočio broj zaraženih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon „ljetne pauze”, izgleda da se situacija s koronavirusom počela zahuktavati. Naime, prema službenim podacima Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, tijekom proteklog tjedna na području županije zabilježeno je 30 slučajeva zaraze koronavirusom. Iako ovaj broj još uvijek nije velik, vrlo je indikativno da je samo tjedan dana ranije na području Bjelovarsko-bilogorske županije prijavljeno upola manje slučajeva, dakle njih 15.

Dok je broj slučajeva u ova tjedna na području Bjelovara vrlo sličan pa je tako proteklog tjedna Bjelovar imao 10 zaraženih, a tjedan dana ranije 9, u tjedan dana broj zaraženih na daruvarskom području je drastično narastao. Naime, ondje je proteklog tjedna prijavljeno 13 slučajeva, a tjedan ranije tek jedan. Na području drugih županijskih gradova, proteklog je tjedna prijavljen je tek manjih broj oboljelih – po tri u Čazmi i Garešnici te jedan u Grubišnom Polju.

Očekivano, s porastom oboljelih, raste i interes za testiranjem. Na županijskom Zavodu za javno zdravstvo testiranja brzim antigenskim testovima obavljaju se svakodnevno, dok se PCR testiranje za sada provodi samo srijedom. Ipak, najavljuju sa Zavoda, i ono će se u nadolazećem razdoblju provoditi češće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!