Daruvarski Mađari na likovnoj koloniji okupili brojne umjetnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zajednica Mađara Daruvar održala je likovnu koloniju pod nazivom Manjinski krug u prostoru Društveno kulturnog centra Daruvar. Tom prilikom zajednički su stvarali umjetnici iz Zajednice Mađara Daruvar, Udruge mladih Hrastin sekcije amaterskih slikara, Zajednice Mađara Rijeka i članovi Likovne grupe DA Daruvar.

Likovna kolonija održana je zahvaljujući sredstvima Savjeta za nacionalne manjine, za financijsku potporu programa udruga nacionalnih manjina, a u svrhu njegovanja manjinske kulture i običaja.

-Svi sudionici ovogodišnje Likovne kolonije kao i posjetitelji imali su priliku pogledati i izložbu slika umjetnika iz Zajednice Mađara Rijeka te Udruge mladih Hrastin sekcije amaterskih slikara te slika koje su nastale na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji. Gosti u gastro dijelu uz ekipu iz Rijeke bili su članovi Društva Mađara Pakrac. Zahvalila bi našim dragim gostima, ali i svima onima koji su nas posjetili, družili se sa slikarima i ostalim gostima. Drago mi je da se ova likovna kolonija iz godine u godinu razvija, a kako bi slike na kojima prevladavaju mađarski motivi doprle do još više publike, planiramo organizirati izložbu slika nastalih na našim kolonijama, kazala je u ime Zajednice Mađara Daruvar predsjednica Snježana Sabo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!