[FOTO] Bjelovarski školarci ljetnu praksu odradili u jednom od najluksuznijih hotela na Cipru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu Erasmus+ projekta “Idemo dalje” učenice 1.c razreda Mihaela Mija Burulic, Sara Gašljević i Hella Horvat te učenici 2.a razreda Mia Čizmić, Mia Hrpalo, Petar Kožalski, Nina Požgaj i Matej Štefanov bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole otputovali su krajem kolovoza u Limassol na Cipru. Nastavnice u pratnji bile su Jasmina Damjanović i Vedrana Viljevac Barić. Nakon upoznavanja s koordinatorima partnerske organizacije ShipCon, koja je učenike upoznala s obvezama i informacijama o radnim mjestima, održali su kratku prezentaciju o povijesti Cipra. Učenici su svoju ljetnu praksu obavljali u GrandResort hotelu s pet zvjezdica, jednom od najluksuznijih hotela na Cipru.

Mia, Mia, Nina, Matej i Petar odradili su svoju praksu na recepciji hotela, a Sara, Mihaela Mija i Hella u hotelskim kuhinjama.
– Učenici su bili izrazito zadovoljni svojim radnim mjestima i kolegama koji dolaze iz cijele Europe, mnogo toga su naučili – primijenili su teorijska znanja u praksi, naučili raditi u međunarodnom okruženju te razvili nova prijateljstva. Naravno, bili su ponosni što imaju priliku raditi u jednom od najboljih hotela na otoku Cipru. Voditelji odjela hotela imali su samo riječi hvale za naše učenike koji su svojim radnim obavezama pristupali savjesno i marljivo – otkrile su nastavnice Damjanović i Viljevac Barić.

Osim rada u hotelu, učenici i nastavnice su imali priliku upoznati brojne znamenitosti Cipra. Posjetili su Kourion, jedno od najimpresivnijih arheoloških nalazišta na Cipru, imali su priliku vidjeti Eustolijevu kuću, mozaike i amfiteatar, plivati oko Afroditine stijene, posjetiti Paphos i arheološki park koji je pod zaštitom UNESCO-a. Također, posjetili su jedan od najstarijih gradova na svijetu Larnacu, kao i najveći planinski lanac na otoku Troodos, dojmljivo planinsko selo Omodos, glavni grad Nikoziju, a posebno ih se dojmio prelazak granice kako bi vidjeli i doživjeli Tursku Republiku Sjeverni Cipar.

– Posljednji tjedan boravka na Cipru bio je dinamičan, emocionalan i poučan. Naša osmorka je na svojim radnim mjestima u Grand Resort Hotelu još jednom pokazala da su znanja i vještine koje posjeduju dostojni pružene prilike za obavljanje stručne prakse u hotelu s pet zvjezdica. Sudjelovali su u pripremi organizacije velike konferencije na kojoj je sudjelovalo oko 400 ljudi. Zadnjeg radnog dana, mentori naših učenika okupili su ih kako bi im zahvalili na njihovoj marljivosti te ih pohvalili i uputili brojne lijepe riječi na koje naši učenici nisu ostali imuni. Dobili su i ponudu da dođu raditi iduće ljeto, što je učenike posebno razveselilo. Učenici su također zahvalili na pruženoj prilici i nezaboravnom iskustvu – zaključile su nastavnice.

 

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!