[FOTO] U Lipiku predstavljene žurne službe i operativne snage Civilne zaštite

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Tijekom ranog prijepodneva, u Udinskoj ulici u Lipiku održana je prezentacija na kojoj su građani i mladi, polaznici osnovnih škola i vrtića, imali rijetku priliku bolje upoznati rad žurnih službi i operativnih snaga Civilne zaštite.

Ovaj događaj privukao je veliki broj zainteresiranih pojedinaca koji su imali priliku svjedočiti predstavljanju opsežnih aktivnosti i impresivne opreme ovih ključnih službi.

Policijska uprava požeško-slavonska i službenici Policijske postaje Pakrac predano su obavljali besplatnu registraciju bicikala, istovremeno pružajući uvid u svoj rad, uključujući i djelatnost krim-policije i drugih policijskih službi. Svoj rad predstavili su i pripadnici DVD-a Lipik, zajedno s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite, koji su se predstavili sa svojim interventnim vozilima.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti raznovrsnu opremu, uključujući komunikacijsko-zapovjedno vozilo opremljeno najmodernijom tehnologijom, amfibiju, plovilo za spašavanje, dronove i mnoge druge operativne sustave namijenjene učinkovitim intervencijama. Služba civilne zaštite Požega pod vodstvom Slavka Marinca predstavila je svoju opremu i aktivnosti gradonačelniku Lipika Vinku Kasani, predsjedniku Gradskog vijeća Slobodanu Katunaru, požeško-slavonskom dožupanu Ferdinandu Trohi, gradonačelnici Pleternice te načelnicima Jakšića, Kaptola i Satnice Đakovačke, koji su također bili prisutni.

Osim toga, razne aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bile su prezentirane od strane predstavnika udruga i ustanova s područja Lipika, Pakraca i Požege. Među njima su bili predstavnici Radio kluba “Poljana,” Planinarskog društva “Lipa” Lipik, Ronilačkog kluba Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, ali i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Pakrac, koji su posjetiteljima omogućili mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Ova manifestacija poslužila je kao izvrsna prilika za građane da bolje razumiju i cijene napore i predanost službi koje su tu kako bi osigurale sigurnost i dobrobit lokalne zajednice. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!