Nagrada ‘Marko Turčan’ dodijeljena mladom Lipičaninu Mihaelu Vukmanoviću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lipičanin Mihael Vukmanović, učenik petog razreda gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac, ponosno je primio ovogodišnju nagradu “Marko Turčan”. Nagrada, koja nosi ime tragično preminulog učenika i dodjeljuje se nadarenim i uspješnim učenicima, predstavlja iznimno priznanje učeničkim postignućima, ponašanju i odnosu prema školi, učiteljima i kolegama.

Na svečanosti dodjele ove jedinstvene nagrade, koja je već petnaesta po redu, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, Alfreda Petani Grafina, istaknula je važnost poticanja učenika da se istaknu u svojim školskim aktivnostima, a isto tako i u odnosu prema školi i zajednici, slično onome kako je to činio Marko Turčan, čije ime nagrada nosi. Ravnateljica se također zahvalila Markovoj obitelji, majci Aniti i sestri Doris, koje svake godine prisustvuju dodjeli nagrade, podsjećajući na Markov trajni utjecaj na školu i zajednicu.
Mihaelu Vukmanoviću uručena je plaketa s crtežom djece predškolskog solfeggia, simbolom glazbene škole, te poklon bon u iznosu od 133 €, koji mu je dodijelio pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu, Marijan Širac. Pročelnik Širac izrazio je zadovoljstvo i čast što može nagraditi ovako mlade talente te podržati njihov razvoj.

U svojem kratkom obraćanju, Mihael Vukmanović zahvalio se svojim profesorima glazbene kulture, Tei Silađi i Željku Romiću, ističući ponos što je dobitnik ove prestižne nagrade.

Svečanost dodjele nagrade obogatili su i učenici Silvano Katalinić i Dominik Švajghart izvedbom na harmonici, dodajući glazbenu notu tom posebnom događaju. Mihaelov uspjeh u glazbenom školovanju sada nosi sa sobom odgovornost i nadu da će jednog dana, kao profesor gitare, doprinijeti glazbenom obrazovanju budućih generacija u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac. (mk)

Dosadašnji dobitnici nagrade “Marko Turčan”

Lara Kelemen (tambura)
Stefani Majdandžić (harmonika)
Dunja Đurđević (flauta)
Antonela Vonić (flauta)
Franko Kelemen (tambura)
Josip Slijepčević (harmonika)
Laura Kudrić (flauta)
Ana Kobetić (klavir)

Dino Josipović (tambura)
Leon Kaurin (harmonika)
Šimun Delišimunović (tambura)
Kristina Kosinc (flauta)
Natea Perinović (flauta)
Tara Potnar (flauta)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!