Grad Lipik povećao iznos studentskih stipendija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Lipik je objavio javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Ova inicijativa omogućuje svim redovnim studentima prve, druge, treće i četvrte godine studija, osim apsolvenata, da se prijave za stipendiju koja će im biti dodijeljena u mjesečnom iznosu.

Značajno povećanje iznosa stipendija

Novost u ovogodišnjem natječaju je značajno povećanje iznosa stipendija. Dosad su stipendije iznosile 66,36 eura mjesečno, no od slijedeće akademske godine 2023./2024., studenti će primati 100,00 eura mjesečno. Ovo povećanje odražava posvećenost Grada Lipika podršci obrazovanju i razumijevanju porasta troškova studiranja.

Pravo prijave na natječaj imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju status redovnog studenta, imaju prebivalište na području Grada Lipika kontinuirano najmanje 3 godine od dana objave natječaja i koji nemaju zaključen ugovor o stipendiranju s drugim davateljima stipendija ili ne ostvaruju drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježja stipendije studentskog kredita.
Stipendije se studentima odobravaju na osnovu sljedećih mjerila i kriterija: vrsta studija, uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, sudjelovanje na županijskom, državnom ili međudržavnom natjecanju i postignuti rezultati na tom natjecanju u prethodnoj školskoj /akademskoj godini, materijalni položaj, socijalni uvjeti, deficitarna zanimanja.

Prijave do 15. listopada

Prijave na natječaj mogu se predati do 15. listopada 2023. godine u Gradskoj upravi Lipik. Obrazac za prijavu, zajedno s potpunim tekstom natječaja, uvjetima i adresom na koju treba predati prijavu, dostupni su na službenim stranicama Gradske uprave Lipik.
Ova inicijativa Grada Lipika pruža značajnu podršku studentima na njihovom obrazovnom putu i doprinosi razvoju akademske zajednice u našem gradu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!