Konstituiran Savjet za strategiju i razvoj tehničke kulture, njime rukovodi naše gore list

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska zajednica tehničke kulture po prvi puta je osnovala savjetodavno tijelo kako bi unaprijedila svoj rad, rad svojih članica, odnosno klubova, kao i općenito Tehničke kulture općenito u Hrvatskoj. Prvi konstituirajući sastanak nedavno je održan u Garešnici, a tom su prilikom istaknuti i glavni ciljevi ovog savjeta. Oni se odnose na podizanje značaja tehničke kulture u društvu, osmišljavanje nove metode rada klubova i udruga, približavanje tehničke kulture učenicima u izvannastavnim aktivnostima, povećanje vidljivosti tehničke kulture u društvu, popularizaciju STEM područja, promociju modernih tehnologija, poboljšavanje manualnih i motoričkih sposobnosti kod učenika, kao i suradnju s obrtništvom i privredom.

Prilikom konstituiranja predsjednik Damir Tomić prenio je sve svoje ovlasti i obaveze Savjeta na Branka Raičkovića, nastavnika bjelovarske IV. osnovne škole. Nakon predstavljanja članova članova savjeta Branko Raičković je održao prezentaciju o ciljevima, zadatcima, sadašnjem stanju i planovima za četverogodišnji period.

Kako je naglašeno na ovoj sjednici, neki od zadataka savjeta kojima će se težiti su povećanje satnice tehničke kulture u školama, vraćanje smotri tehničke kulture, formiranje centara izvrsnosti tehničke kulture, organizacija izložbi i radionica i slično.

 

Foto: HZTK


PODIJELI S PRIJATELJIMA!