[FOTO] Održan emotivan humanitarni koncert ‘Šolta srcen za Pakrac i Lipik’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sinoć je Hrvatski dom ‘Dr. Franjo Tuđman’ bio poprište posebne glazbene večeri i izraza solidarnosti na humanitarnom koncertu pod nazivom ‘Šolta srcen za Pakrac i Lipik’. Ova hvale vrijedna inicijativa rezultat je suradnje s Udrugom roditelja djece i osoba s posebnim potrebama, poznatom kao ‘Latica’.

Okupljanjem građana iz Lipika i Pakraca, cilj koncerta bio je prikupljanje sredstava za kupnju pomoćnog dizala, čime će se poboljšati kvaliteta života osobe u invalidskim kolicima, članice udruge ‘Latica.’

Središnja svrha događaja bila je pružiti podršku ovoj nesebičnoj inicijativi udruge te stvoriti bolje uvjete za sudjelovanje osoba s posebnim potrebama u aktivnostima koje organizira ‘Latica’.

Prikupljeni iznos od impresivnih 1.700 eura namijenjen je nabavci ortopedskog pomagala u prijevozu za članicu udruge Kristijanu.

Na pozornici su zasjale iznimno talentirane klape, uključujući Žensku klapu Čuvite, Kuparića Put, Sotto
Voce i Boru Vasića, brata pokojnog pjevača Jasmina Stavrosa. Njihove izvedbe su stvorile nezaboravnu glazbenu večer ispunjenu ljubavlju i podrškom za ovu važnu humanitarnu inicijativu.

Radmila Relić Zerdin, predsjednica Udruge ‘Latica’, izrazila je iskrenu zahvalnost svim sudionicima, posebno klapskim izvođačima, Hrvatskom domu na ustupljenom prostoru, te tajnici KPD „Sloga“ Dubravki Špančić i suradnicima koji su pružili podršku u organizaciji koncerta. Posebnu zahvalu uputila je i svim velikodušnim donatorima, među kojima su bili i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predstavnica Grada Pakraca Alfreda Petani Grafina, te direktorica Turističke zajednice Šolte Maja Radman.

Ovaj koncert ne predstavlja samo glazbeni događaj, već je i jasan primjer zajedništva i solidarnosti. Pokazuje kako zajedno, kroz ljubav prema glazbi i brigom za sugrađane, možemo stvarati pozitivne promjene u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!