Mirisi Božića u Lipiku: Stiže Matija Cvek, a tu je i fantastična Kuća Bake Mraz

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mirisi Božića u Lipiku obuhvaćaju cjelomjesečnu manifestaciju koja se održava u predbožićnom razdoblju, a koja prenosi duh zajedništva te pruža priliku za stvaranje novih doživljaja. I ove godine, prosinac će u Lipiku biti ispunjen raznolikim animacijama, a planiraju se brojna događanja u skladu s dugoročnim planom razvoja ove tradicionalne božićne manifestacije.

Manifestacija Mirisi Božića sastoji se od različitih događanja namijenjenih građanima Lipika, ali i većih manifestacija koje privlače posjetitelje iz okolnih gradova. Među njima se ističe tradicionalno svjetlosno ukrašavanje Lipika i susjednih naselja.

Adventsko razdoblje bit će obilježeno misama zornicama u crkvi sv. Franje Asiškog tijekom cijelog prosinca. Svake subote na Trgu hrvatskih branitelja Lipika održavat će se paljenje adventskih svijeća, stvarajući posebnu atmosferu zajedništva. Građani će od 1. prosinca imati priliku prijaviti svoje domove za natjecanje nazvano “Najljepša božićna okućnica”.

Početkom prosinca obilježava se i važna obljetnica – oslobođenje Lipika, kao prvog grada oslobođenog u Domovinskom ratu. Tim povodom, 1. prosinca bit će organizirana izložba fotografija i slika u Multikulturalnom centru, dok će se sljedećeg dana, 2. prosinca, održati svečani mimohod i proslava 32. godišnjice oslobođenja.

Uz tradicionalni program za Sv. Nikolu, građani će imati priliku sudjelovati u ukrašavanju gradske božićne jelke 5. prosinca. Udruga žena Lipika pridružit će se manifestaciji sa Zimskom izložbom ručnih radova, dok će Mažoretkinje Grada Lipika 10. prosinca u sportsko-školskoj dvorani održati priredbu pod nazivom “Lipiku s ljubavlju”.
Sredinom prosinca Multikulturalni centar ugostit će izložbu fotografija “Šuma okom šumara” te promociju knjige “Kofer misli”. Vrhunac manifestacije bit će Božićni sajam 16. prosinca na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, uz otvaranje Kuće Bake Mraz. Posjetitelji će moći uživati u nizu priredbi i izložbi, uključujući “Uređenje blagdanskog stola”.

Naravno, bit će tu i raznovrsnih koncerata od kojih izdvajamo onaj kojeg će održati Matija Cvek u paviljonu Antunovo vrelo u lipičkom perivoju 22. prosinca. Detaljnije informacije o događajima bit će dostupne i na web stranici lipičke Turističke zajednice.

Sve će kulminirati tradicionalnim dočekom Nove godine, pružajući građanima i posjetiteljima nezaboravan doživljaj i stvarajući čaroliju Mirisa Božića u Lipiku.

Foto: Compas


PODIJELI S PRIJATELJIMA!