Nikad više lampica i atrakcija očekuje vas ovih blagdana na imanju obitelji Salaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na imanju obitelji Salaj u Grabovnici kod Čazme, u petak, 1. prosinca, upalit će se četiri i pol milijuna lampica i osvijetliti najdivniji blagdanski krajolik u ovom dijelu Europe. Svake godine ova manifestacija razveseljava različite generacije te pruža malo svjetlosti i topline onima koji ju posjete.

– Ovo je 22. godina za redom da organiziramo našu manifestaciju Božićna čarolija svjetla Salaj. Posjetitelje očekuje čarolija – ugodna šetnja kroz lampice, dobra gastronomska ponuda i slavljenje blagdana na poseban način – rekla je Marina Miklin iz marketinga Imanja Salaj.

– Stalo nešto mijenjamo i dodajemo što se ukrasa tiče, imamo nove mostiće na kojima je zvjezdano nebo. Imamo i puno drvenih figura, koje će biti posebno ukrašene. Svakakve aktivnosti planiramo, poput vlakića i ringišpila za najmlađe – pojašnjava.

Cijena ulaznica ostala je ista kao i prošle godine, odnosno, ulaznicu na Salajevu Božićnu čaroliju svjetla odrasli plaćaju šest eura, dok djeca do sedam godina ulaze besplatno. Postoji grupna ulaznica, a besplatno ulaze i osobe s invaliditetom. Za još jednu spektakularnu manifestaciju, potrudili su se oni za to i zaduženi.

– Mi smo s kićenjem počeli 10. srpnja, pa se svaki da uređuje pomalo. Kreator svega je gospodin Zlatko Salaj koji sve osmišljava, ali i on sam radi svaki dan i kleše kamen iako ima 80 godina – priča Miklin i dodaje kako su osim samoga imanja, zaduženi i za blagdansko ukrašavanje Čazme i Vrbovca.

Manifestacija je otvorena svaki dan od 14 do 21 sat, svaki dan od 1. prosinca pa sve do 8. siječnja iduće godine, čak i na blagdane. Neupitno je da će osim domaćih posjetitelja, i brojni strani gosti ove godine doći u Grabovnicu kraj Čazme.

– Najviše dolaze gosti iz susjednih zemalja, a prednjače Mađari, no dolaze i gosti iz Slovenije, Austrije, Italije, BiH. Gosti koji su najdalje “potegnuli” da vide ovu čaroliju došli su iz Australije i Novog Zelanda – kaže Miklin koja poziva sve da i ove godine dođu i vide što sve lijepo nudi Božićna čarolija svjetla Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!