Malogorski: Imamo kotlovnicu na ugljen, prozore iz šezdesetih, česte poplave…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tehnička škola u Bjelovaru uskoro će krenuti u veliku i detaljnu obnovu. Naime, Dario Malogorski, ravnatelj Tehničke škole u društvu župana Marušić potpisao je ugovor sa Ministarstvom prostornog uređenja vrijedan 1.5 milijuna eura. 

-Nakon 50 godina zgrada Tehničke škole ide u kompletnu rekonstrukciju i nakon što se sve završi to će biti jedan povijesni dan za sve nas. U siječnju idemo u proces javne nabave i nakon toga će se krenuti s radovima. Jedno sedam do osam mjeseci će radovi trajati – kazao nam je ravnatelj Malogorski i nastavlja. 

-Ova obnova je itekako potrebna. Imamo na jednom katu stolariju iz 1960. godine i kada je nedavno bila jaka kiša sve nam je poplavilo. U podrumu nam stoji kotlovnica na ugljen iz 70-ih godina. Po zimi teško zagrijavamo zgradu, tako da moramo nedjeljom popodne paliti grijanje da učenicima bude toplo u ponedjeljak ujutro. Evo sada smo dobili 7 tisuća eura račun za plin – priča nam Malogorski. 

Prilagodit ćemo se

-Što se tiče obnove, znači ići će energetska obnova, nova fasada, nova stolarija, promijenit ćemo sustav grijanja, ugradit ćemo lift, na krov će ići 53 kw solarne elektrane, ugradit ćemo i led rasvjetu – kazao je ravnatelj Malogorski kojeg smo upitali hoće li zbog radova biti kakvih problema sa održavanjem nastave. 

-Najintenzivniji radovi će biti u srpnju i kolovozu kada nema nastave. No, da morat ćemo se tijekom proljeća prilagoditi. U jednom dijelu školske godine morat ćemo isprazniti kat i tako, bit će malo prilagodbe, ali snaći ćemo se, a nagrada će biti potpuno obnovljena zgrada – poručio je Malogorski.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!