[FOTO] Bez članova Udruge invalida rada ne prolazi niti jedna važna manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Skupština Udruge invalida rada Pakraca i Lipika održana je 2. veljače tijekom prijepodnevnih sati u prostorima Udruge u pakračkoj Cesarčevoj ulici. Skupštinari su raspravljali o izvješćima o radu te financijskim izvještajima za prošlu godinu, kao i o planu rada za 2024. godinu.

Nakon uvodnog obraćanja i izbora radnih tijela Skupštine, predsjednik Udruge invalida rada Pakrac – Lipik, Zlatko Pečanić, istaknuo je kako je cijela protekla 2023. godina bila obilježena u znaku 55 godina postojanja i djelovanja Udruge. Krajem rujna prošle godine održali su svečanu sjednicu i 12. Susrete osoba s invaliditetom RH „Pakrac 2023.“, gdje su im gosti bili članovi udruga invalida rada iz Zagreba, Županje, Kutine, Siska, Dinje Stubice i Slovenske Metlike.

Sudjelovanje na brojnim manifestacijama

Prepoznat je kontinuirani rad Udruge, te su povodom Dana Grada Lipika u listopadu primili „Povelju Grada Lipika“, dok su u ožujku, povodom Dana Grada Pakraca, primili zlatnu plaketu „Grb Grada Pakraca“. Sudjelovali su na lokalnim manifestacijama sa svojim radovima iz kreativne radionice te prisustvovali susretima invalida rada u Županji, Zagrebu, Mariji Bistrici, Križevcima i Kutini.
Što se tiče financijskog izvještaja, u 2023. godini prihodi su iznosili 2.870,71 €, dok su rashodi bili nešto veći, 3.305,81 €, što je razumljivo s obzirom na obilježavanje jubilarne obljetnice. Planiraju sličan financijski okvir u 2024. godini.

U planu rada za 2024. godinu naglašeno je pružanje pomoći i upoznavanje članova sa zakonima i propisima vezanim za zaštitu osoba s invaliditetom. Namjeravaju sudjelovati u aktivnostima Hrvatskog saveza udruga invalida rada te nastaviti provoditi kreativne radionice. Osim pisanja projekata i programa, nastavit će participirati u manifestacijama gradova Pakraca i Lipika, ali i organizirati 13. susrete osoba s invaliditetom.

Potporu Udruzi u ime Grada Lipika i gradonačelnika Kasane iskazala je djelatnica u Gradskoj upravi, Marija Sohor, poželjevši im i nadalje uspješno djelovanje i zalaganje za osobe s invaliditetom. U ime Grada Pakraca, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo Marijan Širac također je iskazao potporu Udruzi u radu te čestitao na doprinosu društvenom životu lokalne sredine. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!