Nakon trogodišnje pauze vraćaju se zimska pčelarska predavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Nakon tri godine pauze ponovno se vraća bjelovarsko-bilogorska zimska pčelarska edukacija. Deveta edukacija pod nazivom “Dobra pčelarska praksa – izazovi modernog pčelarenja” održava se ove subote 24.02. od devet sati u Društvenom domu u Šandrovcu, a pčelare čeka niz aktualnih tema.

-Docent, doktor Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Zagreb drži predavanje o važnosti peluda za pčelinju zajednicu, Juraj Ostoić iz Ministarstva poljoprivrede govori o pčelarstvu u novom programskom razdoblju, a dr.sc. Dubravka Živoder će reći više o Nacionalnom sustavu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Dokazana kvaliteta – najavljuje predsjednik županijskog Pčelarskog saveza Davor Taritaš.

Govorit će se i o uzgoju matica pčela te selekciji sive pčele, analizi meda u Bjelovaru, županijskim potporama pčelarstvu kao i o IAKS mjerama i eko shemama u pčelarstvu. Svi polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju edukacija, ali pčelarima je ta potvrda sporedna.

-U prvom planu je edukacija koja dobro dođe jer svaka godina donosi nešto novo i uvijek se može nešto novo čuti i saznati bez obzira na to koliko dugo ste u pčelarstvu – kaže Taritaš.

U vrijeme kada je pčelariti sve teže edukacija je sve važnija. Prijašnjih godina se pčelarskoj edukaciji odazvalo po sto pčelara godišnje, pa se organizatori nadaju da će tako biti i ovoga puta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!