Top 10 trendova koji će osvježiti vaš dnevni boravak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Trendovi se svakodnevno mijenjaju, posebno u dizajnu interijera – ukoliko želite pratiti korak uz ono što se danas naziva modernim, morate biti itekako ažurni. Baš zbog toga nam je Namještaj Mima pomogao kako bismo vam prikazali listu najnovijih trendova koji će sigurno osvježiti vaš dom.

1. Pomiješajte metalne dekoracije

Prvi, pomalo začuđujući trend na našoj listi je miješanje metalnih dekoracija i njihovih tekstura, oblika i veličina. Recimo, pomiješajte srebro ili bakar s broncom. Ako je ova dekoracija DIY, onda dajte metalima različite teksture kako biste stvorili privlačne kontraste koji podižu ambijent prostorije.

2. Apstraktne šare

Ubrizgajte živost u vaš prostor s apstraktnim uzorcima koji krase jastuke, tepihe, zavjese i umjetnička djela, pa čak i novi dvosjed ili trosjed. Ovakav dinamični dizajn unosi osobnost i intrigu u svaki dnevni boravak.

3. Prirodne teksture

Dekorirajte dnevni boravak uz pomoć prirodnih tekstura. To možete napraviti tako što inkorporirate drvo, kamen i kožu u dnevni boravak. Bilo da je riječ o izloženim drvenim gredama ili kaminskom ognjištu od kamena, prirodne teksture evociraju beskrajni šarm.

4. Tamni akcentni zidovi

Tamni zidovi još nisu toliko popularni jer skoro svatko hoće svjetlije zidove kako bi im prostor izgledao veće. U zadnje vrijeme ipak tamni akcentni zidovi izranjaju kao snažna dizajnerska izjava. Ovaj hrabar odabir boje donosi dubinu i sofisticiranost u vaš dnevni boravak, još ako ih iskombinirate sa žarkim kutnim garniturama, dobit ćete intimnu, ali i intrigantnu sobu.
Moderne kutne garniture bi sjajno pasale u ovakvu prostoriju, posebno ako su žarko žute boje, na recimo tamno plavu ili ljubičastu pozadinu.

5. Miješanje i spajanje namještaja

Oslobodite se konvencionalnih setova namještaja i promješajte malo namještaj po kući. Spojite različite stilove, boje i ere kako biste kreirali eklektični dnevni boravak koji zrači karakterom i šarmom. Ovaj trend ide savršeno uz prijašnji trend tamnijih zidova.

6. Sofa mornarsko plave boje

Iako smo maloprije napomenuli žarko žutu boju, mnogi pak biraju mornarsko plavu. Njena svestranost je čini privlačnim središtem koje se lako usklađuje s različitim temama dekora. Garnituru možete dekorirati s bijelim jastucima, ili čak narančastim ako se ne bojite miješati boje.

Kutna garnitura Zara

7. Redizajn s vintage umjetnošću

Ispričajte svoju priču kroz vintage umjetnička djela koja dodaju nostalgičan dodir vašem dnevnom boravku. Ovi vremenski neizostavni dragulji ne ispunjavaju prostor samo svojom osobnošću, već nude i pristupačnu alternativu skupocjenoj umjetnosti. A ako ste DIY entuzijast, možete sami naslikati sliku i objesiti ovu uspomenu u svom dnevnom boravku.

8. Potpuno bijeli dnevni boravak

Ovaj trend je veoma jednostavan i elegantan. Klasična paleta potiče osjećaj mira i prostranosti, služeći kao prazno platno za personalizaciju i izražavanje.

Kutna garnitura Barbados

9. Šareni dekorativni jastučići

Podignite estetiku svog dnevnog boravka s šarenim dekorativnim jastučićima koji služe kao funkcionalni dodaci i akcenti.

10. Moderni seoski stil

Da, dobro ste pročitali. Seoski stil je u modi! Kako biste postigli ovaj efekt, pomješajte rustikalne elemente s suvremenim šarmom. Od naglašenih drvenih akcenata do elegantnog modernog namještaja, ovaj trend stvara dobrodošlu atmosferu koja rezonira s današnjom populacijom.

Trendovi dnevnog boravka u 2024. nude mnoštvo mogućnosti za kreativnost, izražavanje sebe i ono što je na kraju dana i najvažnije, udobnost. Poigrajte se s ovim trendovima, dodajte ono nešto vašem prostoru i promatrajte kako se vaš dnevni boravak pretvara u prostor koji zaista odražava tko ste.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!