[FOTO] Županija raspisala javni poziv za potpore u poljoprivredi vrijedan 319 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Župan Marko Marušić u društvu načelnika Ivana Markovića i pročelnika Zlatka Pavičića posjetio je poljoprivredno gospodarstvo Poslon gdje je najavio javni poziv za potpore u poljoprivredi. 

-Dakle, idemo sa 11 mjera za 18 namjena i za to smo osigurali 319 tisuća eura, što je povećanje za prošlu godinu. I to je ono što mi težimo po pitanju svih javnih poziva, da ih svake godine povećavamo. Ovaj javni poziv će trajati do 31. 10. ove godine. Od tih 11 mjera najpopularnije  su mjere potpore biljne i voćarske proizvodnje, zatim potpora stočarske proizvodnje, potpora premija osiguranja poljoprivredne proizvodnje i sve ostale – kazao je župan Marušić te je dodao da su mjere kreirane u suradnji s poljoprivrednicima na području Bjelovarsko-bilogorske županije. 

-Mogu reći da je prošle godine odobreno 877 zahtjeva prema našim poljoprivrednicima te da je dodijeljeno 248 tisuća eura – kazao je župan Marušić. 

Na poljoprivrednom gospodarstvu toplo su nas dočekali domaćini, supružnici Darko i Ivana Poslon, te smo razgovarali s gospođom Ivanom Poslon. 

-Mi imamo obrt za poljoprivredu i prijevoz ‘Žitarice’. Bavimo se poljoprivredom zadnjih 10 godina, do prije toga smo bili prijevoznici. Uglavnom držimo kukuruz, soja, pšenica i zob – kazala nam je gospođa Poslon te je nastavila. 

-Svakako ćemo se javiti na neke mjere, evo trebalo bi osvježiti vozni park, a recimo koristimo mjeru osiguranja koja je zaista važna. U današnje vrijeme bilo što posaditi, a ne osigurati je veliki rizik, a Županija to sufinancira sa 50 posto i to je velika pomoć – kazala je gospođa Poslon te nastavlja. 

-Važno nam je i okrupnjavanje zemljišta. Za to Županija isto sufinancira određenim iznosom. Evo mi smo kupili parcelu od 14 hektara, kupili smo ju od 20 vlasnika i taj proces je trajao 10 godina – kazala je, između ostalog, gospođa Poslon.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!