[FOTO] Stoljetna povijest okupila vjernike i mještane Marinog Sela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju 30. lipnja, u Marinom Selu smještenom na zapadu Požeško – slavonske županije održana je proslava stogodišnjice crkve svetog Ivana Krstitelja koju su organizirali župa svete Katarine, Grad Lipik i mještani.

Svečano obilježavanje započelo je koncelebriranom misom ispred crkve, koju je predvodio umirovljeni požeški biskup Antun Škvorčević, uz sudjelovanje prečasnog Ivice Žuljevića i velečasnih Augustina Tašića, Ivana Popića te Nikole Legca. Kako bi prisustvovali ovom velikom događaju, vjernici su pristigli iz Marinog Sela, Gaja, Antunovca, Lipika, Pakraca i brojnih okolnih naselja. Svojim izvedbama, slavljeničku atmosferu je dodatno obogatio crkveni zbor.


Mjesni župnik i velečasni Tašić, zahvalio se biskupu Škvorčeviću na trudu i zalaganju tijekom 27 godina vođenja Požeške biskupije, dok je biskup izrazio zadovoljstvo zbog snažne crkvene zajednice koja je izrasla u vrijeme njegova upravljanja.

Među čestitarima bili su i požeško – slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. Njihovo prisustvo i riječi podrške samo su dodatno naglasili važnost proslave stogodišnjice crkve, dok je predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora, Antun Hrenovac, tijekom zajedničkog objeda izrazio posebnu zahvalnost na podršci i sudjelovanju čelnim ljudima Požeške biskupije, ali i lokalnim dužnosnicima.

Naime, među prisutnima su bili i članovi lipičkog Gradskog vijeća predvođeni predsjednikom Slobodanom Katunarom, kao i nekadašnji dugogodišnji lipički gradski vijećnik iz Marinog Sela, Mijo Štimac, umirovljeni pukovnik HV-a. Proslava stogodišnjice crkve svetog Ivana Krstitelja bila je prigoda za okupljanje i slavljenje povijesti i tradicije ovog kraja. Mještani su time pokazali koliko im je stalo do njihove crkve i mjesta u kojem žive.

FOTO: mk

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!