[FOTO] Uzbudljiva vožnja na dva kotača. Biciklijada Lipika i Pakraca okupila sudionike svih uzrasta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 Nekoliko desetaka entuzijasta iz Pakraca, Lipika, Bjelovara, Daruvara, Zagreba i Đurđenovca okupilo se u nedjelju 7. srpnja na pakračkoj Gradskoj tržnici, odakle je krenula tradicionalna Biciklijada Lipika i Pakraca. Uzbudljiva vožnja na dva kotača startala je dakle iz Pakraca, prolazeći ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga i Ulicom hrvatske policije iz Domovinskog rata. Nakon toga, biciklisti su se uputili dijelom Bolničke ulice prema poljskom putu uz nasip rijeke Pakre prema Lipiku.

 Ruta se nastavila nasipom, preko pontonskog mosta i Ulicom Ivana Mažuranića, Baranjskom i Udinskom ulicom. Završetak prve etape uključivao je Ulicu Marije Terezije i Jelkin brijeg, gdje su se sudionici iz Pakraca pridružili biciklistima iz Lipika. Sveukupno ih je bilo 68, što je ipak manje, u usporedbi s prethodnim godinama. Međutim, važno je napomenuti da su sudionici svih dobnih skupina bili prisutni, što je još jednom pokazalo koliko je biciklizam popularan i omiljen sport u ovom kraju.

Najmlađi i najstariji 

 Biciklisti su zajednički nastavili kroz lipički park, Trg dr. Franje Tuđmana, Ulicu Matije Gupca, jezero Raminac i Klisu, pa sve do jezera Pakurnovac, krajnjeg odredišta biciklijade na kojem se nalazila okrjepa. Tombola, za koju su se pobrinuli brojni sponzori, samo je podigla raspoloženje, a glavna nagrada, poklon bon trgovine Bicikli Tessari vrijedan 150 eura otišla je u ruke mladog Noe Bahnika. Najmlađi sudionici, Vita Krenek, Karlo Bartoniček te najstariji, Zlatko Bahnik koji je vjerni sudionik svih biciklijada, primjer upornosti i strasti prema biciklizmu, posebno su nagrađeni.

Noa Bahnik, dobitnik glavne nagrade

Turističke zajednice Lipika i Pakraca, organizatori ovog događaja, uz pratnju i podršku članova DVD-a Pakrac, pripadnika PP Pakrac te članova BK Titan, pobrinuli su se za sigurnost i ugodnu vožnju svih sudionika. I tako je završila još jedna biciklijada, ostavljajući sudionike s osjećajem zadovoljstva i željom za još više vožnje duž prirodnih krajolika koje će u budućnosti istražiti.

Vita Krenek, najmlađa sudionica
Karlo Bartoniček, najmlađi sudionik
Zlatko Bahnik, najstariji sudionik

FOTO: mk


PODIJELI S PRIJATELJIMA!