Garešnička zimska služba snijeg čeka s 20 tona soli i 40 tona agregata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Za održavanje prometnica tijekom zime na garešničkom području i ove godine bit će zadužen tamošnji Komunalac. Za prve padaline spremno je sve, od opreme, pa sve do stručnih djelatnika, otkriva direktor poduzeća Dražen Bengez.

-Pripremili smo oko 20 tona soli i 40 tona agregata, a ako bude potrebno, pribavit ćemo još. To se tiče ljudi, na raspolaganju imamo 20-ak djelatnika Komunalca koji će po potrebi biti raspoređeni na poslove vezane uz zimsku službu – kaže Bengez.

Tome valja dodati i kamione s ralicom i druge kombinirane strojeve za održavanje i čišćenje površina od snijega. Komunalac Garešnica je inače zadužen održavanje 40-ak kilometara prometnica u nadležnosti Grada, kao i za sve nogostupe, o kojima se također vodi briga. Kad je riječ o samoj organizaciji posla, kaže Bengez, ranijih godina nije bilo nikakvih problema.

-Prva zona čišćenja koju trebamo očistiti do 7 sati obično bude očišćena puno prije. Riječ je o prometnicama uz vrtiće, škole, Gradsku upravu, policiju i druge institucije koje su važne našim sugrađanima – pojašnjava Bengez.

Drugim riječima, što se garešničkog Komunalca tiče, snijeg može pasti već sutra.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!