GRIPA PRED VRATIMA Evidentirani prvi oboljeli, stiglo još cjepiva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove je godine epidemija gripe stigla ranije no inače, a do sada je u Republici Hrvatskoj laboratorijski potvrđeno 270 oboljenja. Brojke pokazuju da je među oboljelima čak desetero novorođenčadi i tridesetak djece do godine dana. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada je oboljelo devet osoba od kojih osam u proteklom tjednu. Više je otkrila doktorica Sanja Smolčić iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

-Svi oboljeli su u prošlom tjednu na području ispostave Garešnice i Grubišnog Polja, među njima jedno je oboljelo dijete u dobi 7 do 14 godina, dvoje u dobi 15 do 19 i zatim odrasli, dvoje u dobnoj skupini 20 do 29 i troje u dobnoj skupini 30 do 64 godine – kazala je Smolčić.

Ove je godine u Hrvatskoj naručeno 360 tisuća doza što je za gotovo 10 posto više nego lani, a Smolčić navodi da u Bjelovarsko-bilogorsku županiju stižu nova cjepiva.

-U ovom trenutku mi u Županiji imamo 150 doza cjepiva protiv gripe pri samom Zavodu za javno zdravstvo i još nam je pristiglo 200 doza – kazala je Smolčić.

Ne postoji rok do kada se može cijepiti jer, kako dodaje Smolčić, cijepit će se do kada god bude bilo interesa i cjepiva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!