NOVI PRIJEPOR Nekvapil u brigama, a Hrebak u čudu zbog sistematskih pregleda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zašto zaposlenici bjelovarske Gradske uprave sistematske liječničke preglede obavljaju u privatnoj klinici u Zagrebu, a ne u Općoj bolnici Bjelovar? Pitanje je to koje je, u sklopu pressice na kojoj je gradska oporba kritizirala bjelovarski proračun za 2020. godinu, ‘ubacio’ SDP-ov Nenad Nekvapil. Gdje je tu lokalpatriotizam, zapitao se Nekvapil, a brinu ga i troškovi na račun poreznih obveznika, što oni vezani uz sam pregled, a što uz prijevoz zaposlenika Grada Bjelovara do metropole.

Kad je čuo što Nekvapil pita, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, ostao je u čudu.

-Ja zaista ne mogu vjerovati da je gospodin Nekvapil to ozbiljno pitao. Sistematski pregledi u Zagrebu su praksa koja je postojala i kad je on bio na vlasti u Gradu, tako da smo mi samo nastavili s time. Iskreno, nisam ni siguran mogu li se takvi pregledi obaviti u bjelovarskoj bolnici – odgovorio je SDP-u Hrebak.

I sami smo u Općoj bolnici Bjelovar provjerili nude li tvrtkama i ustanovama takvu uslugu.

-Zasad takva opcija postoji samo za branitelje. No, već smo kao ustanova promišljali o mogućnosti da djelujemo, da se tako izrazim, i u zdravoj djelatnosti – kazala nama je dr. Gordana Kesić Valpotić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite pri Općoj bjelovarskoj bolnici, dodajući kako joj je teško s ‘da’ ili ‘ne’ odgovoriti na pitanje može li netko, ako baš inzistira, obaviti sistematski u bolnici

-Trebali bismo znati o kojem se točno broju osoba radi, ali i dogovoriti koje bi pretrage bile obavljene u sklopu sistematskog pregleda. U svakom slučaju, pozivam sve zainteresirane osobe, odnosno kolektive, da pošalju upit u ravnateljstvo kako bismo dalje razgovarali o pojedinostima – poručila je dr. Kesić Valpotić. (S. Trgovac Martan, M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!