BJELOVARSKI HGSS Volonterima nužna financijska podrška

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Tomislav Pirak, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Bjelovar potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava županije za financiranje djelatnosti bjelovarske gorske službe spašavanja vrijedan 70 tisuća kuna. Inače, bjelovarska služba spašavanja trenutno je u završetku projekta izgradnje i opremanja sjedišta u naselju Mlinovac. Broje 25 članova, a što se tiče spašavanja i akcija na području županije, mahom je riječ o potragama za nestalim osobama.

-Imamo dobar odnos i sa županijom i sa gradovima u županiji što se tiče suradnje i na kraju financiranja, što je nama bitno kako bismo uopće mogli funkcionirati jer mi moramo imati 24 sata hladni pogon – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora pročelnik Pirak.

Župan Damir Bajs kazao je kako je iznos koji Županija daje sada znatno veći nego ranijih godina. To pojašnjava većim proračunom, ali i izdvajanjem za one službe za koje se u županiji smatra da to zaslužuju, a HGSS – svakako je jedna od njih.

FOTO BBŽ

-Svi ljudi koji rade u HGSS-u su volonteri. Dakle, entuzijazam i volja i naposljetku znanje koji oni imaju i vrijeme koje posvećuju je hvalevrijedno. Ja im moram zahvaliti na tome. Nije lako, ali vidim da se svake godine naša stanica unapređuje – zaključio je Bajs.

Župan se prisjetio i doprinosa bjelovarskog HGSS-a u ljetnim mjesecima, ali i prilikom velikih vremenskih nepogoda poput poplava u Gunji, kada su volonteri spašavali ljude i imovinu te obavili izvrstan posao na najvećem stupnju profesionalnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!