TRČI ZA KRAFNE Sve je spremno za najveće Turopoljsko fašničko događanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA GORICA – Bliži se vrijeme fašnika, a već sutra, 7. veljače kreće onaj turopoljski. Fašnik je to naziva: 111. Turopoljski fašnik, Turopoljska fašnička trka, Preuzimanje ključeva grada i proglašenje fašničke republike – Trči za krafne! Kakve huncutarije  tamo pripremaju, otkriva Darko Batković, predsjednik Maraton kluba.

FOTO: FACEBOOK TUROPOLJSKI FAŠNIK

– Fašnička turopoljska trka održava se četvrti put. Organizator je Turistička zajednica Velike Gorice, a suorganizator Maraton klub Velika Gorica. Trka je osmišljena u sklopu turopoljskog fašnika, tjedan dana prije centralne proslave. Cilj ove manifestacije zabavni je karakter gdje se trkači barem jednim dijelom moraju maskirati. U početku je trka imala natjecateljski duh, tko prvi dođe do cilja osvaja nagradu i naravno tu postoji i princ fašnik koji trkače ometa. Ove godine, kako bi  spriječili stampedo, manifestacija je napravljena tako što ćemo fašničke krafne sakriti u Park Franje Lučića. Bit će tu i lažnih krafni. Onaj tko prvi pronađe pravu, ide kod ocjenjivačkog suda i pobjednik je, a onaj tko nađe lažnu ponovno se vraća na start i ponovno traži krafnu – rekao je Batković.Tko zadnji uđe u cilj za nagradu dobije – fenjer.

FOTO: FACEBOOK TUROPOLJSKI FAŠNIK

– Samo natjecanje počinje u 11 sati, a zbog prijava organizatori će u parku biti od 10 sati jer se i na sam dan trke ljudi mogu prijaviti. Nema posebnih kategorija, djeca do ljudi  starosti 80 godina mogu se prijaviti. Važno je napomenuti da Turistička zajednica Velike Gorice i Maraton klub Velika Gorica na simboličan način, skromnim sredstvima daruju “Fuji” klub, djecu i osobe s invaliditetom koji se bave džudom – rekao je Batković.

Zabava i humanitarna nota dio su ovog fašnika, a svi zainteresirani trkači još imaju vremena za prijavu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!