ULAGANJE U DRUŠTVENI ŽIVOT U domovima obnovili sustave grijanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Ovih dana dva mjesna doma na području Grubišnog Polja dobila su novi sustav grijanja. Riječ je o društvenim domovima u Treglavi i Grbavcu. O kakvim je preinakama riječ, otkriva gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– To su mjesni domovi koji su se grijali na drva. Svake godine uređujemo neki dom, tako smo se odlučili da i u Treglavi i Grbavcu riješimo centralno grijanje koje je sad prihvatljiviji i racionalniji način grijanja, na palete što je isto tako čišće, kvalitetnije i jeftinije – kaže Mađeruh.

U oba doma uloženo je ukupno 170 tisuća kuna. Za Grbavac je investiciju pokrio sam Grad Grubišno Polje, dok je novo grijanje na domu u Treglavi sufinancirao Savez Čeha i to modelom pola pola. No, radovima na sustavima grijanja tu nije kraj.

– Već imamo nabavljene peći za dva doma u Lončarici i Dapčevačkim Brđanima. Planiramo u ovoj godini, zajedno sa Savezom Čeha, vjerojatno ući i u rekonstrukciju jednog dijela doma u Velikim Zdencima gdje bi se uredilo potkrovlje i saniralo krovište – rekao je Mađeruh.

Gradskoj je vlasti u cilju potpuno obnoviti sve društvene domove kako bi oni bili ekonomičniji, ali i ugodniji žiteljima za korištenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!