GLAS HVALI JAIĆA Tvrde da može puno učiniti za drugu izbornu jedinicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tema parlamentarnih izbora nastavila se i na današnjoj konferenciji za medije koju su održali predsjednici SDP-a i GLAS-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Predsjednica županijskog GLAS-a Ines Šarić pružila je jasnu podršku predsjedniku županijskog SDP-a Tihomiru Jaiću, istaknuvši da se radi o osobi koja nije opterećena drugim dužnostima po jedinicama lokalne samouprave te da se zato u saboru može posvetiti boljitku i projektima koji su ključni za našu županiju.
– Restart koalicija želi promjene u Hrvatskoj koje su, prije svega, nužne. Na listama mnogih stranaka nalaze se brojni načelnici i gradonačelnici koji su prije tri godine tražili birače da im daju svoj glas kako bi djelovali isključivo u korist grada. Kao što nijedna osoba ne može raditi dva posla koja su puno radno vrijeme, a između ostalog i dulje od toga jer građanima koji su ih izabrali na raspolaganju moraju biti od 0-24 sata, tako držim da niti jedan načelnik ili gradonačelnik ne može obavljati dvije tako važne dužnosti za svoje građane. Tihomir Jaić može puno toga učiniti za drugu izbornu jedinicu i zato se zaista nadam da će građani upravo njemu dati svoj glas – istaknula je Šarić.
Restart koalicija do sada je radila isključivo na predstavljanju svog programa, a nismo se vezali na druge stranke kao što nas nisu zanimali niti drugi kandidati – rekao je Jaić istaknuvši plan donošenja novog Zakona vezanog za pomoć poljoprivrednicima.
– Osvrnuo bih se na dio koji osobno pokrivam, a on se tiče poljoprivrede. Nažalost, do sada su se Zakoni u poljoprivredi pisali isključivo za velike poljoprivrednike tako da se nekoliko pojedinaca obogatilo upravo na račun takve politike koju su vodile druge stranke. Jedni su dobivali poticaje i otpisivani su im krediti, a sve nauštrb ostalih OPG-ova koji nisu mogli doći do državnog poljoprivrednog zemljišta koji im je bio nužan za razvoj. Zato ćemo mi u prvih pola godine donijeti novi Zakon o državnom poljoprivrednom zemljištu koji će moći dobiti svi mali i srednji OPG-ovi u kojima sigurno neće biti preferirane velike tvrtke i veliki koncerni – naglasio je Jaić.
Jaić se osvrnuo i na ženska prava rekavši da je stav Restart koalicije i SDP-a da o ženskim pravima isključivo odlučuju i mogu govoriti žene. Iz tog razloga, na listama Restarta postoji zip model gdje u pravilu na jednog muškarca dolazi jedna žena. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!